Friss hírek

Leclerc védelmére kelt Vettel

Csapattársa, Charles Leclerc védelmére kelt a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

Leclerc az Orosz Nagydíj csütörtöki médianapján nyilatkozta azt, meg kell tanulnia jobban kezelnie érzelmeit azok után, hogy a szingapúri versenyen a csapatrádión keresztül számon kérte csapatát a számára kedvezőtlen stratégia miatt.

A monacói a pole pozícióból vágott neki az éjszakai futamnak, Sebastian Vettel pedig a 3. helyen haladt, amikor a Ferrari úgy döntött, korábban kihívja a németet a bokszba, hogy Lewis Hamilton elé kerülhessen. Az elévágás végül olyan jól sikerült, hogy nemcsak a címvédőt, hanem Leclercet is megelőzte, később pedig megnyerte a futamot.

Leclerc ezután a csapatrádión azt kezdte el taglalni, szerinte mennyire „nem fair” a csapat döntése, csütörtökön viszont már azt mondta, „meg kell tanulnia befogni a száját”, és jobban kell kezelnie érzéseit a jövőben.

Szocsiban Vettelt is megkérdezték Leclerc szingapúri reakciójáról, a rutinos versenyző pedig ifjú csapattársa védelmére kelt.

„Nem hiszem, hogy olyan komoly jelentőséget kellene tulajdonítani ezeknek az üzeneteknek” – mondta a német. „Épp vezetünk, amikor elkezdünk a rádióba beszélni.”

„Szerintem meglepődnénk, miket hallanánk, ha egy futballista, vagy akár golfozót mikrofonoznánk be ugyanígy. Nincs értelme annak, hogy megpróbáljuk megérteni az okait annak, hogy az emberek mit mondanak egy adott pillanatban. Szerintem teljesen normális dolog ez.”

„Nyilván győzni akart és dühös volt, amikor észrevette, hogy mögém került – ha fordítva történik, szerintem én is ugyanilyen ideges lettem volna.”

„Ez is része azoknak az érzelmeknek, amik dúlnak az emberben, amikor versenyez. Ha nem lennének, az azt jelentené, hogy nem is érdekli a dolog – és szerintem nem sok olyan versenyző van, akit nem érdekel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!