Friss hírek

Leclerc veheti át Räikkönen helyét? Nyilatkozott a Ferrari-elnök!

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy 2019-ben Charles Leclerc veszi át Kimi Räikkönen helyét a Ferrari Forma-1-es csapatánál – ehhez azonban jövőre bizonyítania kell a monacóinak.

Leclerc 2018-ban az Alfa Romeo Sauber színeiben mutatkozik be az F1-ben, a Forma-2-es bajnok pedig úgy nyilatkozott, szeretne minél többet tanulni első szezonjában.

Mivel Leclerc a Ferrari akadémiájának tagja, akár az olasz istállóhoz is kerülhet idővel – főleg, hogy Kimi Räikkönen szerződése 2018 végén lejár.

A Ferrari ráadásul másik neveltjéről, Antonio Giovinazziról sem mondott le – az olaszok elnöke, Sergio Marchionne biztos benne, az olasz bizonyíthat majd a Forma-1-ben, habár a 2018-as évadra nem kapott versenyzői ülést.

„Giovinazzi egy remek srác, csak idő kérdése. Meg kell, hogy kapja az esélyét” – mondta a szakember.

„A Ferrari tartalékosa lesz, és lesz egy tesztprogramja a Saubernél. Megértjük, hogy versenyezni szeretne, de jelenleg nincs üresedés.”

„A Sauberrel kötött egyezség egy módja annak, hogy lehetőséget találjunk akadémiánk fiataljainak, és időbe telik, mire lezajlik ez a folyamat.”

Arra a kérdésre, hogy Leclerc átveheti-e Räikkönen helyét 2019-ben, Marchionne így felelt: „Leclercet arra kértük, hogy a legjobbat nyújtsa az Alfa Romeo Sauber projektben 2018-ban. Aztán majd meglátjuk.”

A Ferrari-elnök elárulta, nincsenek nagy elvárásaik a Sauberrel kapcsolatban 2018-ra, habár a csapat költségvetése jóval nagyobb lesz, mint idén.

„Az erőforrás a 2018-as lesz, és lesz két tehetséges fiatal versenyző. Az együttműködés első évében nem lehetnek nagyok az elvárások, de szeretnénk fejlődni.”

Bár az Alfa Romeo anyagilag is támogatja a Saubert, Marchionne világossá tette, nem tervezik az istálló teljes átvételét.

„Nem tárgyaltunk erről a lehetőségről” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!