Leclerc: Versenytempóban nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Leclerc: Versenytempóban nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól

HIRDETÉS
A zsebében érezhette már a dobogós eredményt a Bahreini Nagydíjon, a technika ördöge azonban kibabrált Charles Leclerc-rel. A monacói versenyző így pont nélkül távozott az év első versenyéről, ráadásul azt mondja, nagyon le vannak maradva a Red Bulltól.
Charles Leclerc Ferrari

A Ferrarinál már a szombati időmérő után kételkedtek abban, hogy harcolni tudnak a győzelemért Max Verstappenék ellen, a dobogó viszont elérhetőnek tűnt számukra. Leclerc magabiztos versenyt futott Bahreinben, a 40. körben azonban egy technikai probléma miatt a 3. helyről kiállni kényszerült.

A hírek szerint a verseny előtt egyébként vezérlőelektronika babrált ki a csapattal, az istálló azonban természetesen alaposan kivizsgálja majd a történteket. Leclerc számára pedig marad a csalódottság: a monacói azt mondja, már-már biztosnak tűnt a dobogós eredmény az idénynyitón.

„Egyértelműen megvolt az autónk ahhoz, hogy a dobogóért harcoljunk. Ami azt illeti, a dobogó meg is volt” – mondta a monacói versenyző. „Nagy előnyt autóztunk ki az üldözőkkel szemben, menedzseltük a tempót, minden jónak tűnt, szóval kár érte. Most csak azt remélem, hogy meg fogjuk tudni érteni, mi csúszott félre. Reméljük, hogy nem lesz több ilyen problémánk.”

Arra a kérdésre, hogy milyen pozitívumai voltak a vasárnapi versenynek, Leclerc így felelt: „Az első etap, illetve az a stratégia, amit az időmérőn választottunk, helyes volt. Ezeken kívül nem sok.”

Leclerc beszélt arról is, a Ferrari már az előszezoni tesztelés után tartott attól, hogy a Red Bull ennyire erős lesz.

„A teszt után szerintem reménykedtünk abban, hogy rosszul jósoljuk a dolgokat, de szerintem nagyon is jól láttunk mindent. Nagyon messze vagyunk tőlük a versenytempó tekintetében, és ez sajnos várható is volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!