Leclerc: Vettel a versenyeken még jobb nálam

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, sokat kell még javítania teljesítményét, jelenleg ugyanis úgy érzi, csapattársa, Sebastian Vettel a versenytempót tekintve még erősebb nála.

Leclerc tavaly töltötte első szezonját az olasz istállónál, és igencsak jól szerepelt, hiszen két győzelmet is szerzett, ráadásul az összetett pontversenyben csapattársa, Vettel előtt végzett a 4. helyen.

A 22 esztendős monacói az elmúlt idény során rengeteget fejlődött – elmondása szerint főleg az időmérőkön sikerült javulást elérnie. A kemény munkát viszont folytatni kell, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ugyanis még mindig jobb nála a versenyeken.

Hirdetés
 

„Az első 3-4 verseny után azt láttam, hogy sokkal inkább az időmérőkön, mintsem a versenyeken vannak gyengeségeim” – mondta Leclerc a Motorsport.com című lapnak.

„Szóval nagyon az időmérőre koncentráltam, és Franciaország után nagy előrelépést is tettem ezen a téren, amit jó volt látni. Ami pedig a versenyeket illeti, szerintem elég sok tennivalóm van még. Seb komoly tapasztalattal bír ebből a szempontból, és erősebb nálam jelenleg. Szóval télen leginkább arról szól a munka számomra, hogy javuljak a versenyeket tekintve.”

Leclerc szerint nagyon fontos, hogy ő és a Ferrari is tanuljon azokból a hibákból, melyek miatt győzelmeket buktak el tavaly – főleg az idény első szakaszában.

„Nagyon remélem, de legalábbis nagyon keményen dolgozom azon, hogy kevesebbet hibázzak, mint 2019-ben. És azt gondolom, csapatként is erre kell fókuszálnunk. A teljesítményt tekintve mindig nagyon-nagyon nehéz tudni, mi a helyzet az első verseny eléggé. Igazából téli teszteket akartam mondani, de 2019-ben is sokkal jobban mentek a téli tesztek, mint az első verseny… Szóval várni fogunk az első futamig.”

„De jól dolgoztunk, és később látni fogjuk a teljesítményt is. Viszont sokkal inkább azt érzem, hogy készen állok, mint 2019 elején. És remélem, hogy bizonyítani is fogom ezt a versenypályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!