Leclerc: Vettel a versenyeken még jobb nálam - F1VILÁG.HU

Leclerc: Vettel a versenyeken még jobb nálam

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, sokat kell még javítania teljesítményét, jelenleg ugyanis úgy érzi, csapattársa, Sebastian Vettel a versenytempót tekintve még erősebb nála.
Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari

Leclerc tavaly töltötte első szezonját az olasz istállónál, és igencsak jól szerepelt, hiszen két győzelmet is szerzett, ráadásul az összetett pontversenyben csapattársa, Vettel előtt végzett a 4. helyen.

A 22 esztendős monacói az elmúlt idény során rengeteget fejlődött – elmondása szerint főleg az időmérőkön sikerült javulást elérnie. A kemény munkát viszont folytatni kell, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ugyanis még mindig jobb nála a versenyeken.

„Az első 3-4 verseny után azt láttam, hogy sokkal inkább az időmérőkön, mintsem a versenyeken vannak gyengeségeim” – mondta Leclerc a Motorsport.com című lapnak.

„Szóval nagyon az időmérőre koncentráltam, és Franciaország után nagy előrelépést is tettem ezen a téren, amit jó volt látni. Ami pedig a versenyeket illeti, szerintem elég sok tennivalóm van még. Seb komoly tapasztalattal bír ebből a szempontból, és erősebb nálam jelenleg. Szóval télen leginkább arról szól a munka számomra, hogy javuljak a versenyeket tekintve.”

Leclerc szerint nagyon fontos, hogy ő és a Ferrari is tanuljon azokból a hibákból, melyek miatt győzelmeket buktak el tavaly – főleg az idény első szakaszában.

„Nagyon remélem, de legalábbis nagyon keményen dolgozom azon, hogy kevesebbet hibázzak, mint 2019-ben. És azt gondolom, csapatként is erre kell fókuszálnunk. A teljesítményt tekintve mindig nagyon-nagyon nehéz tudni, mi a helyzet az első verseny eléggé. Igazából téli teszteket akartam mondani, de 2019-ben is sokkal jobban mentek a téli tesztek, mint az első verseny… Szóval várni fogunk az első futamig.”

„De jól dolgoztunk, és később látni fogjuk a teljesítményt is. Viszont sokkal inkább azt érzem, hogy készen állok, mint 2019 elején. És remélem, hogy bizonyítani is fogom ezt a versenypályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!