Leclerc: Vettel egy bajnok, én meg csak most jöttem a Ferrarihoz - F1VILÁG.HU

Leclerc: Vettel egy bajnok, én meg csak most jöttem a Ferrarihoz

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, mindent megtesz azért, hogy tovább fejlődjön, és megmutassa csapatának, képes a győzelmekért, és akár a világbajnoki címért is harcba szállni.
Fotó: Scuderia Ferrari

A monacói versenyző a Saubertől szerződött a patinás olasz istállóhoz, a szezon első három versenyén pedig igazán meggyőző formát mutatott.

Ennek ellenére a Ferrari mindhárom versenyhétvégén arra utasította őt, támogassa csapattársát, a jóval rutinosabb Sebastian Vettelt, akit Kínában Leclerc egy dobogóhoz is hozzásegített.

„Természetesen bosszantó, amikor arra kérik az embert, hogy engedjen el maga mellett egy másik versenyautót. De bizonyos értelemben megértem. Seb egy négyszeres világbajnok, ez az ötödik éve a Ferrarinál. Én még csak most kezdtem ennél a csapatnál, ez a második évem a Forma-1-ben, sokat kell még bizonyítanom” – mondta a monacói tehetség, majd hozzátette, ha a helyzet úgy kívánja, legközelebb is segíteni fogja csapatát.

„Bizonyos körülmények között igen” – mondta arra a kérdésre, hogy elfogadna-e egy újabb csapatutasítást. „De az efféle kérdéseket sokkal inkább Mattia Binotto felé kellene irányítani.”

Leclerc elárulta, természetesen átbeszélte a csapatfőnökkel a Kínában történteket.

„Megkérdeztem tőle a dolgot, de a válasz mindig ugyanaz. Ő hozza meg a döntést a bokszutca faláról. Nekik sokkal több adat áll a rendelkezésükre, mint nekem az autóban. Majd meglátjuk, hogyan működik ez a jövőben.”

„Viszont rajtam múlik, hogy a lehető legjobb munkát végzem-e az autóban, ezáltal bizonyítva a csapatnak. Továbbra is folytatnom kell azt, amit eddig csináltam, meg kell próbálnom javulni, és remélhetőleg változni fog a helyzet.”

Fotó: Scuderia Ferrari

A 21 esztendős versenyzőt megkérdezték arról is, véleménye szerint le tudja-e győzni idén csapattársát, Vettelt, Leclerc pedig hosszasan habozott a válaszadás előtt, mire a Ferrari sajtófőnöke nevetve közbevágott: „Mondd azt, hogy igen!”

Leclerc kifejtette: „Még nagyon a szezon elején járunk, és ez egy elég trükkös kérdés. Határozottan úgy gondolom, hogy megvan bennem a potenciál ehhez, de ahhoz, hogy ezt kihozzam magamból, keményen kell dolgoznom, és mindent jól kell csinálnom.”

Hirdetés

„Viszont én nem a csapattársamra összpontosítok, hanem magamra. És remélhetőleg jönni fognak az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!