Friss hírek

Leclerc: Vettel jobban bánik a gumikkal, ezért maradtam alul

A nem megfelelő gumikezelés miatt nem tudott jó eredményt elérni a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.

Bár a monacói versenyző a 4. helyről rajtolva jó eséllyel pályázott a dobogóra, a futam utolsó köreiben végül csapattársa, Sebastian Vettel a frissebb gumikkal meg tudta előzni őt.

Leclerc a verseny 27. körében állt ki kerékcserére, mert már nagyon küszködött a Pirelli közepes keverékű gumijaival – ezzel szemben csapattársa, Sebastian Vettel a 39. körig kihúzta, és a verseny végére fel tudták tenni neki a lágy abroncsokat.

Hirdetés
 

Leclerc azt mondja, a gumikezelés tekintetében fejlődnie kell, Vettel ugyanis jelenleg jobb munkát végez nála.

„A gumik már nagyon elfogytak a végére” – mondta a versenyt követően a fiatal pilóta.

„Az első etap végén elég hamar kiálltunk, főleg azért, mert küszködtem a gumikkal, akárcsak a második etapom végén. Ott is sokat szenvedtem az abroncsokkal, leginkább a hátsókkal. E tekintetben Seb jobb munkát végez nálam a hosszú etapokon, a gumik degradációját tekintve.”

„Szóval meg kell értenem, mi az oka ennek. Végül hozzám igazította a csapat a stratégiát, mert küszködtem a gumikkal az első etapban, úgyhogy nem nagyon tudtam volna tovább elmenni azzal a szettel.”

Leclerc végül 4 másodperccel csapattársa mögött ért célba a 4. helyen, hátránya pedig 24 pontra nőtt a némettel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!