Leclerc: Vettel múlt hétvégén is próbált felvidítani - F1VILÁG.HU

Leclerc: Vettel múlt hétvégén is próbált felvidítani

HIRDETÉS
Szívesen emlékszik vissza a Sebastian Vettel csapattársaként eltöltött időkre Charles Leclerc. A Ferrari ifjú titánja azt mondja, a négyszeres világbajnok pilóta még a múlt vasárnapi hibáját követően is próbálta őt jobb kedvre deríteni.
GP AUSTRIA F1/2022 - GIOVEDI’ 07/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Vettel csütörtökön jelentette be, a 2022-es szezont követően befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján pedig természetesen a legfőbb beszédtémát a négyszeres világbajnok visszavonulása szolgáltatta.

Leclerc 2019-ben és 2020-ban volt a rutinos versenyző csapattársa, elmondása szerint pedig sok szép emléket őriz a közös évekből.

„Rengeteg pillanat van, de ezek nem a pályán átélt pillanatok” – mondta a monacói versenyző újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak arra a kérdésre, hogy mire emlékszik legszívesebben a német pilótával eltöltött ferraris időkből.

„A rengeteg pillanat a gyárban, és az, ahogy a kapcsolatunk fejlődött az évek során. Hiszen amikor megérkeztem, az első évben rettentően le voltam nyűgözve. És szerintem furcsa is voltam neki, mert nagyon félénk voltam, és nem is igazán tudtam, mit mondjak neki, amikor vele voltam.”

Leclerc a múlt hétvégi Francia Nagydíjon egy vezetői hiba után esett ki, a Hungaroringen pedig elárulta, Vettel a történtek után üzenetet küldött neki.

„Barátként tekintek rá, és mindig küld nekem üzenetet. Így tett a vasárnapi verseny után is. Mindig próbál jobb kedvre deríteni, amikor nehéz időszakon megyek keresztül. Jó látni, mennyit fejlődtem, mióta először találkoztam vele.”

Leclerc természetesen arról is beszélt csütörtökön, az elmúlt napokban igyekezett túllépni a franciaországi eseményeken, hogy minden erejével a hétvégi Magyar Nagydíjra, és 63 pontos hátránya ledolgozására fókuszáljon.

„Semmi hasznom nem származik abból, ha rágódom a hibámon, vagy a múltban ragadok. Elkövettem ezt a hibát, rengeteg pontomba került, pontosan tisztában vagyok vele” – mondta a monacói. „Ennyi. Tovább kell lépnem, 100 százalékig erre a hétvégére kell fókuszálnom, minden tőlem telhetőt meg kell tennem, és meg kell próbálnom győzni. És akkor biztos vagyok benne, hogy jól fog menni.”

A Ferrari pilótája ismét világossá tette, egész egyszerűen ő volt az, aki hibázott, és nem akar kifogásokat keresni.

Hirdetés

„Utálom azt mondani, hogy ’ó, a szél volt, vagy egy madár’. Én vezetem az autót, és én követtem el ezt a hibát. Szóval igen, a körülmények minden körben változtak – és ez mindenkit egyformán érintett. Nyilván nehezebb, ha az ember a határon autózik, de azt gondolom, mindenki a határon autózott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!