Friss hírek

Leclerc: Vettelnek tetszett a sisakom

Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője elárulta, miért volt fontos számára, hogy Sebastian Vettel utolsó, csapatnál töltött versenyén sisakjával tisztelegjen a német előtt.

Leclerc speciális sisakfestéssel versenyez a hétvégén, amelyen a „Danke, Seb!” (Köszi, Seb!) felirat szerepel, valamint különleges mintát is kapott. 

A két Ferrari-pilóta jó kapcsolatot ápol egymással, Vettel korábban elmondta, Leclerc a fiatalkori énjére emlékezteti őt – a monacói pedig nagy tisztelője a négyszeres világbajnoknak

„Seb annyi mindent adott a csapatnak, amiből közvetve nekem is előnyöm származik majd, mert hosszú távú szerződésem van a Ferrarival” – nyilatkozta Leclerc. „És mindenekelőtt, amikor a csapathoz jöttem, a lehető legjobban fogadott engem.”

A 23 éves pilóta elmondta, fontosnak érezte, hogy sisakjával is kifejezze tiszteletét a hétvégén. 

„Igen, volt versengés, de emberként ő egy remek srác. Szóval csak meg akartam mutatni, hogy tisztelem őt, és tudom, hogy tetszett neki” – mondta. 

Vettel az utolsó versenye előtt úgy nyilatkozott, megkönnyebbülés számára, hogy véget ér a szezon és idei vesszőfutása a Ferrarival, azonban biztos benne, hogy nehéz lesz a búcsú a csapattól. 

„A tervem a versenyre egyszerűen az, hogy megpróbáljam a tőlem telhető legjobbat nyújtani” – mondta a német. „Úgy gondolom, nem lesz könnyű futamunk. Különleges lesz, mivel ez lesz az utolsó. Élvezni akarom a versenyt, nagyon közel állok az emberekhez a garázsban, a szerelőkhöz, a mérnökökhöz, mindenkihez. Nagyon érzelmes lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!