Leclerc vezetésével a Ferrarik az élen az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Leclerc vezetésével a Ferrarik az élen az időmérő előtt

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati, utolsó szabadedzésén. A monacói mögött csapattársa, Sebastian Vettel lett a 2., míg a 3. pozícióban Max Verstappen zárt a Red Bull autójával.
MEXICO CITY - OCTOBER 25: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the 2019 Formula One Mexican Grand Prix at Autodromo Hermanos Rodriguez, on October 25, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)

Az éjszakai eső miatt félig-meddig vizes pályán kezdték meg a körözést a versenyzők az utolsó gyakorláson, ennek megfelelően pedig mindenki az intermediate-abroncsokkal gurult pályára.

A mezőny meglehetősen visszafogottan körözgetett, negyed órával a leintés előtt viszonyt a körülmények már kellően jók voltak ahhoz, hogy a csapatok feltegyék autóikra a sima futófelületű, száraz pályás abroncsokat.

Ahogy a pálya állapota, úgy a köridők is folyamatosan javultak a tréning utolsó perceiben, a leggyorsabb pedig végül Charles Leclerc lett a Ferrarival, aki a gyakorlás legvégén vette át a vezetést. A monacói 1 perc 16,145 másodperces idővel végzett az élen, mindössze 27 ezreddel megelőzve csapattársát, Sebastian Vettelt.

Fotó: Mercedes

A két Ferrari mögött a két Mercedes zárt: Valtteri Bottas 1, Lewis Hamilton pedig bő 2 tizeddel volt lassabb, mint az élen végző Leclerc. A Mercedesek kezdetben a közepes keverékű gumikkal próbálkoztak, utolsó köreikre viszont ők is megkapták a lágy abroncsokat.

Az 5. helyen meglepetésre Carlos Sainz zárt a McLaren versenyautójával: a spanyol mindössze bő 2 tizeddel maradt el Hamiltontól, Max Verstappennél pedig majdnem 3 tizeddel volt gyorsabb. A holland a 6. helyen zárt, csapattársa, Alex Albon pedig 8. lett. A Red Bull két autója közé Pierre Gasly férkőzött be a Toro Rossóval.

A top 10-ben Lando Norris (McLaren) és Sergio Perez (Racing Point) végzett még a 60 perces tréningen.

Fotó: Alfa Romeo Racing

Az Alfa Romeo javuló formát mutatott: Kimi Räikkönen másfél másodperces lemaradással 12., csapattársa, Giovinazzi 14. lett.

A legkiábrándítóbban kétségkívül a két Renault szerepelt: Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo nem tudott körözni az utolsó edzésen. A Renault tájékoztatása szerint mindkét autóval ugyanolyan gondjaik voltak: a hűtőrendszer szennyezettsége miatt nem tudtak körözni versenyzőik, így azt mindkét versenygép esetében gondosan ki kell tisztítani az időmérő előtt.

A kvalifikáció magyar idő szerint 20 órakor kezdődik majd, az F1VILÁG.HU-n pedig természetesen folyamatosan beszámolunk a Mexikói Nagydíj legfrissebb híreiről.

Hirdetés

A 3. szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!