Friss hírek

Leclerc: Vissza kellene hozni az F1-be a tankolást?

Rendkívüli módon élvezi a Forma-1 Silverstone-ban kipróbált új, sprintkvalifikációs formátumát a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.

A monacói versenyző a 4. helyről vágott neki a szombati sprintfutamnak, amit végül ugyanebben a pozícióban fejezett be, így a 4. helyről kezdheti majd meg a Brit Nagydíj fő attrakcióját, a versenyt.

Leclerc azt mondja, szombaton nagyon élvezte, hogy 17 körön át, viszonylag könnyű autóval padlóig nyomhatta.

Hirdetés
 

„Nagyon-nagyon más. De nagyon jó, én inkább vezetek ilyen körülmények között” – mondta a fiatal monacói versenyző, aki még azon is elgondolkodott, vajon nem lenne-e jobb, ha ismét bevezetnék a verseny közbeni tankolást a Forma-1-ben.

„Egy kicsit a tankoláson is elgondolkodtat, mert nagyon-nagyon jó érzés. És ami a versenyzést illeti, a gumik is sokkal jobb tartományban vannak, és sokkal jobban nyomni tudjuk.”

Leclerc a pénteki program változtatását is örömmel vette: szerinte jó, hogy az időmérőt mindössze egyetlen egyórás gyakorlás előzte meg.

„Élveztem! A sprintkvalifikáció király, 17 körig nyomni kell. De amit talán a legjobban élveztem, az a pénteki változtatás. Sokkal izgalmasabb számunkra, versenyzők számára az, hogy pénteken van az időmérő.”

A Brit Nagydíj után a mezőny még két helyszínen, Monzában, valamint a tervek szerint Interlagosban tart sprintkvalifikációs hétvégét, ha pedig beválik a formátum, 2022-ben is visszatérhet majd.

„Szerintem még korai döntést hozni, hiszen csak egy sprintkvalifikáción vagyunk túl. És a vasárnapi főversenyt még le sem futottunk, habár szerintem az semmin sem változtat. De meg kell néznünk más pályákon is, hogy lássuk, van-e értelme növelni a számot, vagy sem. Majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!