Friss hírek

Leclercet meglepte a Ferrari lassúsága Japánban

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elismerte, meglepődött azon, mekkora hátrányban voltak a Mercedeshez képest a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki nyitónapján.

A Mercedes mindkét szabadedzést az élen zárta Suzukában, a második gyakorláson pedig Leclerc a gyorsabb ferrarisként a 4. helyen zárt, 3 tizedmásodperccel lemaradva az 1. pozíciót megszerző Valtteri Bottastól.

Bár Leclerc elismerte, a Ferrari nem teljesítette tervezett programját pénteken, elmondása szerint „a legtöbbet” hozták ki a napból, és „ez a legfontosabb”.

„Úgy tűnik, hiányzik a tempó ezen a hétvégén, ami egy kis meglepetés, hiszen nagyon erősek voltunk az elmúlt négy versenyen. Arra számítottunk, hogy elég jók leszünk itt, és nem ez a helyzet. De dolgozni fogunk azon, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a vasárnapi időmérőre.”

Leclerc kifejtette, az autó egyensúlya „alapvetően nem olyan rossz”, egyszerűen csak „hiányzik a sebesség”.

„Ebben benne van a vezetés része is – nem vezettem ma olyan jól. De ettől függetlenül arra számítok, hogy nehéz lesz megfogni a Mercedest.”

„A hosszú etap nem volt valami jó a Mercedeshez képest. A Red Bullhoz képest egész jók vagyunk, vagy többé-kevésbé azonos szinten velük, még nem néztem meg minden adatot.”

„Kevés üzemanyaggal viszont még hiányzik egy kis tempó, ezen dolgoznunk kell, meg kell értenünk. Az autó nem tűnt rossznak, az egyensúly rendben volt, egyszerűen arról van szó, hogy talán hiányzik némi tapadás.”

„Ha reálisan nézzük a helyzetünket, nehéz dolgunk lesz. A beállításokon is tudunk még finomítani, és remélhetőleg mindent össze tudunk tenni ahhoz, hogy előrelépjünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!