Leclercet méltatja Vettel és Hamilton - F1VILÁG.HU

Leclercet méltatja Vettel és Hamilton

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Igazán elismerően beszélt a Sauber ifjú versenyzőjéről, Charles Leclercről a Forma-1-es mezőny két négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel.

A monacói tehetség a Forma-2-es bajnokság tavalyi megnyerése után idén debütált a száguldó cirkuszban, hétvégén pedig hazai közönsége előtt versenyezhet majd.

Leclerc remek formát mutatott az elmúlt időszakban, hiszen Bakuban a 6., Barcelonában pedig a szintén pontszerző 10. helyen ért célba.

„Az őt körülvevő felhajtás abszolút megalapozott”

– mondta a 20 esztendős versenyzőről elismerően a Ferrari német pilótája, Sebastian Vettel.

„Ha körülötte nem lenne felhajtás, akkor nem tudom, hogy kit kellene „hype-olni”, mert ha valaki így megy keresztül minden juniorszérián, akkor ide tartozik!”

„Az eddigi versenyeken kihasználta a lehetőségeit, pontokat szerzett egy olyan autóval, mely nem tartozik a pontszerzők közé. Szóval megtesz mindent, ami tőle telik.”

Leclerc egyébként a Ferrari juniorversenyzője, így abszolút érthető, hogy Vettel dicséri az ifjú tehetséget, ám van még valaki a mezőnyben, aki teljesen elfogulatlanul beszélt a Sauber újoncának érdemeiről: Lewis Hamilton.

„Nagyszerű látni, amikor egy igazán tehetséges srác érkezik, aki valóban kiérdemelte a helyét”

Hirdetés

– mondta a Mercedes világbajnoka.

„Benne van a potenciál ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat érjen itt el, és ezt nem lehet elmondani mindenkiről, aki az elmúlt években megérkezett ide.”

Fotó: Alfa Romeo Sauber

Leclerc egyébként csapattársa, Marcus Ericsson dolgát is igencsak megnehezíti, a csütörtöki, monacói edzéseken például 0,658, illetve 0,598 másodperccel volt gyorsabb a svéd versenyzőnél.

Az ifjú monacóira fényes jövő várhat a Forma-1-ben – sokan már most arról beszélnek, ő lehet majd az esetlegesen visszavonuló Kimi Räikkönen utódja a Ferrarinál.

„Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy a vörösök autóját vezessem” – mondta Leclerc a BBC Sportnak.

„Mindent megteszek azért, hogy ez jövőre megtörténjen, de nem az én kezemben van a döntés. Minden, amit tehetek, hogy a legjobbat nyújtom a pályán, és remélhetőleg ez elég lesz ahhoz, hogy fontolóra vegyék azt, hogy nekem adják az ülést jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!