Friss hírek

Leclercnek nem szólt a Ferrari, hogy vizsgálják

Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője úgy teljesítette az Abu Dhabi Nagydíjat, hogy fogalma sem volt róla, hogy vizsgálják, és akár ki is zárhatják a versenyből.

Leclerc autóját az Abu Dhabi Nagydíj versenye előtt ellenőrizte az FIA, és az üzemanyag mennyiségével kapcsolatban találtak szabálytalanságot. A stewardok akkor úgy határoztak, hogy a futamot követően vizsgálják és hallgatják meg a csapatot. 

A versenybírák végül úgy döntöttek, nem veszik el Leclerc 3. helyét, azonban a Ferrarit 50 000 eurós büntetéssel sújtották, mivel a Ferrari által közölt és a mért üzemanyag-mennyiség között 4,88 kg eltérés volt.

Hirdetés
 

Leclerc a futam után elmondta, fogalma sem volt róla, hogy vizsgálják, a csapat nem árulta el neki – de örül is, hogy ez így történt, hiszen így teljes mértékben a versenyzésre koncentrálhatott. 

„Nem, nem tudtam” – válaszolta Leclerc a kérdésre, tisztában volt-e a hírekkel, hogy akár ki is zárhatják a szezonzáróról. „És megértem, hogy miért, hogy őszinte legyek. A versenyzésre kellett koncentrálnom, amit meg is tettem”

„Ötletem sincs, hogy mi volt a probléma, beszélek majd a csapattal. Nem tudom” – nyilatkozta a monacói még a futamot követően. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!