Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Lefújták a 3. F1-es edzést, veszélyben az időmérő

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudták megtartani a Forma-1-es Stájer Nagydíj utolsó szabadedzését – komoly veszélyben a délutánra tervezett időmérő is.

Azt már a hét elején tudni lehetett a meteorológiai előrejelzések alapján, hogy a második spielbergi hétvége szombati napján jelentős eső nehezíti majd a száguldó cirkusz résztvevőinek dolgát.

Az égi áldás annak rendje és módja szerint meg is érkezett szombaton, így már a délelőtti Forma-3-as futamot is félbe kellett szakítani.

A 3. F1-es szabadedzést 12 órakor tartották volna, ám ennek kezdését bizonytalan ideig elhalasztották, a versenyzők pedig a bokszban ücsörögve várták a körülmények javulását – mint kiderült, hiába!

12 óra 40 perckor ugyanis a versenyirányítás bejelentette, törlik a harmadik szabadedzést, így a versenyzők biztosan nem gurulhatnak pályára az időmérő előtt.

A kvalifikációt 15 órára tervezik, ám az előrejelzések szerint délután is jelentős mennyiségű csapadék várható a Red Bull Ring környékén, így jó esély van rá, hogy az időmérőt sem tudja lefutni a mezőny.

Ebben az esetben a kvalifikációt vasárnap délelőtt rendezhetik, ha pedig erre sem kerülhet sor, akkor a második szabadedzés végeredménye alapján állhatnak fel a versenyzők a rajtrácsra a futam előtt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!