F170

Lefújták a 3. F1-es edzést, veszélyben az időmérő

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 11: Rain water is seen on the pitstop light of Scuderia AlphaTauri during final practice for the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 11, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24KJNT2N52111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Scuderia AlphaTauri
A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudták megtartani a Forma-1-es Stájer Nagydíj utolsó szabadedzését – komoly veszélyben a délutánra tervezett időmérő is.

Azt már a hét elején tudni lehetett a meteorológiai előrejelzések alapján, hogy a második spielbergi hétvége szombati napján jelentős eső nehezíti majd a száguldó cirkusz résztvevőinek dolgát.

Az égi áldás annak rendje és módja szerint meg is érkezett szombaton, így már a délelőtti Forma-3-as futamot is félbe kellett szakítani.

A 3. F1-es szabadedzést 12 órakor tartották volna, ám ennek kezdését bizonytalan ideig elhalasztották, a versenyzők pedig a bokszban ücsörögve várták a körülmények javulását – mint kiderült, hiába!

12 óra 40 perckor ugyanis a versenyirányítás bejelentette, törlik a harmadik szabadedzést, így a versenyzők biztosan nem gurulhatnak pályára az időmérő előtt.

A kvalifikációt 15 órára tervezik, ám az előrejelzések szerint délután is jelentős mennyiségű csapadék várható a Red Bull Ring környékén, így jó esély van rá, hogy az időmérőt sem tudja lefutni a mezőny.

Ebben az esetben a kvalifikációt vasárnap délelőtt rendezhetik, ha pedig erre sem kerülhet sor, akkor a második szabadedzés végeredménye alapján állhatnak fel a versenyzők a rajtrácsra a futam előtt. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS