Legalább 2027-ig Dzsiddában marad a Szaúd-arábiai Nagydíj - F1VILÁG.HU

Legalább 2027-ig Dzsiddában marad a Szaúd-arábiai Nagydíj

HIRDETÉS
Legalább 2027-ig Dzsiddában rendezik meg a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat – erősítették meg a verseny szervezői nemrég.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Nico Hulkenberg, Aston Martin AMR22 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Saturday March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A Forma-1 mezőnye először 2021-ben látogatott el Szaúd-Arábiába, a terv pedig az volt, hogy a futam néhány éven belül Dzsiddából Rijádba költözik majd a Qiddiya nevű szórakoztató megaprojekt helyszínére.

Mivel azonban az építési munkálatok elhúzódnak, jó ideig, legalább 2027-ig még Dzsidda utcáin rendezik meg a Szaúd-arábiai Nagydíjat – és már az idei versenyre jelentősen módosítanak a versenypályán.

„Fontos, hogy a jövőben is bizonyítani tudjunk a dzsiddai pályával” – mondta Martin Whitaker, a versenyt szervező Saudi Motorsport Company vezérigazgatója. „Ezért ismét szorosan együttműködtünk az FIA-val és a Forma-1-gyel, hogy egy olyan pálya álljon rendelkezésünkre, mely lehetővé teszi, hogy vendégül lássuk a sportágat Dzsiddában, miközben a munkálatok elkezdődnek a Qiddiyában kialakításra kerülő pályán.”

„Ez egy egyedülálló és izgalmas projekt, és Qiddiya lesz az a helyszín, ahova mindenki el akar majd látogatni, de jelenleg és a közeljövőben a világ szeme Dzsiddára szegeződik.”

Szaúd-Arábiában a 2023-as Forma-1-es idény második versenyhétvégéjét tartják majd március 17-19. között.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!