Leghamarabb május végére készül el a Mercedes új fejlesztési csomagja - F1VILÁG.HU

Leghamarabb május végére készül el a Mercedes új fejlesztési csomagja

Leghamarabb a május végén, Imolában viszi pályára első komolyabb fejlesztési csomagját a Mercedes Forma-1-es csapata – erősítette meg az istállót irányító Toto Wolff Ausztráliában.

A Mercedes már a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon bejelentette, kénytelen lesz megváltoztatni idei versenyautójának koncepcióját, jelenleg formájában ugyanis a W14-esből nem fognak tudni győztes autót varázsolni. A csapatnál az elmúlt hetekben gőzerővel dolgoztak azon, hogy megfelelő irányba haladjanak tovább a fejlesztésekkel, ám a munka gyümölcsét várhatóan csak hónapok múlva látjuk majd.

A Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén viszont elterjedt a pletyka, miszerint a Mercedes akár már Bakuban, vagy Miamiban pályára viheti első komolyabb fejlesztési csomagját – ezt azonban pénteken megcáfolta Toto Wolff. A Mercedes csapatfőnöke szerint leghamarabb Imolában, május végén kerülnek fel az autóra azok az újítások, melyek a koncepcióváltás jegyében készülnek el.

„Sikerül remek lépéseket megtenni, jó fejlesztéseket végrehajtani, de ezeket ki kell próbálni, konfirmálni kell őket, majd le kell gyártani” – mondta a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva az osztrák szakember. „Szóval Imola előtt szerintem vethetjük be őket. És szeretnénk jól is csinálni.”

Wolff azt mondja, bár előrejelzéseik alapján hatékonyak lehetnek a fejlesztések, az első lépéstől csodákat nem várhatnak.

„Jó irányba tartanak. De csodára nem számíthatunk – arra, hogy hirtelen fél másodperces előnnyel a pole-ban leszünk. Szerintem sokkal inkább arra lesz elég, hogy megerősítsük a helyünket a köztünk, a Ferrari és az Aston Martin között zajló küzdelemben. Ez jó lépés lenne.”

Wolff hozzátette, a május 19-21. között tartandó Emilia Romagna Nagydíjig várhatóan nem kerülnek fel új elemek az autóra, inkább a beállításokon próbálnak finomítani.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leghamarabb május végére készül el a Mercedes új fejlesztési csomagja
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!