Lehet, hogy Rosberg büntetést kap a Hungaroringen

Nico Rosbergnek a jövő hétig várnia kell arra, hogy kiderüljön, szüksége lesz-e egy új váltóműre a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.


Nico Rosbergnek a jövő hétig várnia kell arra, hogy kiderüljön, szüksége lesz-e egy új váltóműre a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

A német versenyző másodikként ért célba múlt vasárnap, Silverstone-ban, a verseny utolsó köreiben azonban problémái támadtak sebességváltójával, így elképzelhető, hogy ki kell azt cserélni a hungaroringi futamot megelőzően.

Bár a rádión nyújtott segítségnek köszönhetően Rosberg célba tudott érni a Brit Nagydíjon, végül 10 másodperces időbüntetést kapott, így visszasorolták a 3. helyre.

A német versenyző által Silverstone-ban használt egységet még Ausztriában építették be az autóba, amiért 5 rajthelyes büntetést kapott, a jelenlegi váltónak pedig az olaszországi versenyhétvégéig kellene használatban lennie. Ha nem sikerült 6 hétvégén át dolgozni vele, Rosberget újra megbüntetik.

Az egyelőre nem ismert, hogy az egység szenvedett-e fizikai sérüléseket. A jelenlegi F1-es szabályok szerint amint egy váltót elkezdenek használni, leplombálják, hogy ne lehessen a jelentős alkatrészeket megjavítani, vagy kicserélni.

Mindez pedig azt jelenti, leghamarabb csak a Magyar Nagydíjon derül ki, hogy Rosberg használni tudja-e az egységet a jövő hétvégi futamon.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!