Friss hírek

Lehullt a lepel a Force India új autójáról is!

Szerdán bemutatta a nagyközönségnek 2017-es versenyautóját a Force India Forma-1-es csapatai is. A VJM10-es kódjelű modellel idén Sergio Pérez és Esteban Ocon áll rajthoz a királykategóriában.


Szerdán bemutatta a nagyközönségnek 2017-es versenyautóját a Force India Forma-1-es csapatai is. A VJM10-es kódjelű modellel idén Sergio Pérez és Esteban Ocon áll rajthoz a királykategóriában.

Az indiai kiscsapat új versenygépéről Silverstone-ban hullt le a lepel, és ahogy az eddig látott autók esetében, úgy ezen a modellen is szembeötlőek az új technikai szabályok hozományai: a szélesebb abroncsok, a méretesebb terelőszárnyak, és az alaposan átszabott karosszéria.

Hirdetés
 

A Force India idei versenyautójában is a Mercedes erőforrása dübörög majd, ami ismét komoly fegyvertény lehet, tekintve, hogy a német gyártó V6-osait használva a silverstone-i csapat 2016-ban a negyedik helyen zárta a konstruktőri pontversenyt.

„Ha nem lennénk nagy álmaink, nem végeztünk volna a negyedik helyen a bajnokságban tavaly” – mondta Dr. Vijay Mallya. „Mindig mertünk nagyot álmodni, soha nem került szóba még házon belül sem az, hogy nem tudunk majd bekerülni a legjobb 3-ba.”

„Checo briliáns, igazi versenyző. Rengeteg tehetséggel van megáldva, és imádja a versenyzést. Komoly sikereket ért el nálunk. Esteban pedig egy igazán tehetséges fiatal. Hülkenberg távozása után alaposan átgondoltuk, kit ültessünk a helyére. Esteban korábban tesztelt már velünk, szóval voltak információink vele kapcsolatban.”

„A szimulátorban pedig lenyűgözött minket, így meghoztuk a döntést. Nincs még sok F1-es tapasztalata, de ami a legfontosabb, hajlandó tanulni.”

„A 2017-es szabályok miatt mindenki tiszta lappal indított. Az egész szezon során fejlesztenünk kell az autónkon, és minden csapat ugyanígy tesz majd. Nagyon izgatott vagyok.”

Nemcsak a csapatfőnök, hanem természetesen a versenyzők is nagy optimizmussal várják az új szezont.

„Nagy magabiztossággal várom az új szezont, hiszen már jó néhány éve ennél a csapatnál vagyok” – mondta Sergio Pérez. „Tavaly a 4. helyen végeztünk, volt néhány dobogónk. Nagyon hiszek ebben a csapatban, mert mindenki rengeteg energiát fektetett az új autóba.”

Esteban Ocon hozzátette: „A célom, hogy már az első versenyen felvegyem a tempót, és aztán folyamatosan javuljak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!