Lehullt a lepel az Aston Martin új F1-es autójáról! - F1VILÁG.HU

Lehullt a lepel az Aston Martin új F1-es autójáról!

HIRDETÉS
Silverstone-i központjában tartotta 2023-as Forma-1-es versenyautójának bemutatóját az Aston Martin csapata. Az AMR23-as kódjelű versenyautóval Fernando Alonso és Lance Stroll szállhat harcba az előttünk álló idényben.
Fo3lBwFXEA0KhyK

A brit csapat már 2022-ben is nagy reményekkel vágott neki a Forma-1-es küzdelmeknek, autója azonban nem a várakozásoknak megfelelően teljesített. Az idény előrehaladtával viszont sikerült komoly előrelépéseket tenniük, és végül a 7. helyen zárták a konstruktőri bajnokságot.

Az istállótól az elmúlt idény végén távozott Sebastian Vettel, az Aston Martin azonban nem maradt világbajnok pilóta nélkül, a német helyére ugyanis Fernando Alonso érkezett, aki 2023-ban Lance Stroll csapattársaként harcolhat majd a Forma-1-ben.

Azt már hetekkel ezelőtt elárulta az istálló, hogy a 2023-as évre tervezett versenyautó szinte minden elemében megújul a tavalyi modellhez képest, a hétfői bemutatón pedig ez az állítás megerősítést is nyert: az AMR23-as már első blikkre is jelentősen eltér elődjétől, még akkor is, hogyha a fejlesztések során természetesen igyekeztek megtartani a tavalyi autó erősségeit.

A bemutatón Lawrence Stroll, a csapat tulajdonosa arról beszélt, továbbra is azért dolgoznak, hogy mihamarabb a világbajnoki címért harcoljanak a Forma-1-ben: „Amikor izgatottá tesz valami, nagyon szenvedélyessé válok. Ha pedig szenvedélyessé válok, győzök!” – mondta az üzletember.

Fernando Alonso a prezentáción természetesen lelkesen beszélt pályafutása új fejezetéről. Azt mondta, alig várja már, hogy vezesse a csapat új versenygépét.

„Az elmúlt pár hónapban folyamatos kapcsolatban voltunk, január óta pedig a gyárban voltam, szimulátoroztam, találkoztam új emberekkel, illetve épül az új létesítmény is, ami hamarosan elkészül” – mondta a kétszeres világbajnok. „Érzem az energiát, rengeteg minden történik most a csapatnál: új szakemberek csatlakoztak tavaly az istállóhoz, épül a gyár, hamarosan lesz új szélcsatornánk is – és van egy új pilóta a csapatnál!”

A csapat másik versenyzője, Lance Stroll azt reméli, idén lehetőségük lesz a dobogós helyekért is harcolni az F1-ben.

„Nagy fejlődést tudtunk elérni az évad vége felé, rendszeresen pontokat tudtunk szerezni, és azt gondolom, az egész csapat nagyon jó munkát végzett” – fogalmazott a kanadai. „Ez az autó pedig teljesen más, mint az előző, rengeteget dolgoztak rajta a télen, sok új ötlet került fel rá.”

Hirdetés

Fotógaléria

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!