Friss hírek

Lehullt a lepel az új McLaren-Hondáról

Bemutatta 2016-os versenyautóját a nagyközönségnek a McLaren Forma-1-es csapata. Az MP4-31-es versenyautóban idén is Honda-erőforrás dübörög majd.


Bemutatta 2016-os versenyautóját a nagyközönségnek a McLaren Forma-1-es csapata. Az MP4-31-es versenyautóban idén is Honda-erőforrás dübörög majd.

A wokingi gárda kiábrándító évet zárt 2015-ben, a Forma-1-be tavaly visszatért japán gyártó motorjai ugyanis nemcsak gyengének, de rendkívül megbízhatatlannak is bizonyultak.

A ma bemutatott új McLarent hétfőn Jenson Button vezetheti majd először az első kollektív teszten, Barcelonában.

„Továbbra is egy cél vezérel bennünket: a győzelem” – mondta a McLaren-csoport ügyvezetője, Ron Dennis.

„Hogy ezek a győzelmek mikor érkeznek meg, arra vonatkozóan nem fogunk találgatni. De azt bátran kijelenthetem, hogy csapatunk minden egyes tagja fáradhatatlanul dolgozott az elmúlt néhány hónapban.”

A McLaren ma bemutatott autójának karosszériáját egyébként a brit istálló igencsak „innovatívnak” tartja, ám hogy mennyire lesz sikeres, az nagyban függ a Honda új, RA616H kódjelű V6-os motorjától.

„A tavalyi évből tanulva változtattunk a kompresszoron, illetve az erőforrás egyéb összetevőin” – mondta Arai Jaszuhisza, a Honda motorsport-főnöke.

„A nyolcnapos tesztidőszakban arra összpontosítunk majd, hogy összhangba hozzuk a motort a kasztnival, és megfelelően leteszteljük az ERS-rendszert.”

A McLaren idén is a Fernando Alonso – Jenson Button párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek