Lejárt az idő, a Red Bull nem fellebbez Hamilton ügyében - F1VILÁG.HU

Lejárt az idő, a Red Bull nem fellebbez Hamilton ügyében

HIRDETÉS
Nem fellebbezett Lewis Hamilton sárga zászlós ügyében a Red Bull – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 04: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pitwall during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 04, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images)

A Mercedes világbajnoki címvédőjét még az időmérőt megelőzően idézték be a versenybírók, mert felmerült a gyanú, hogy nem vette figyelembe a dupla sárga zászlós jelzést az utolsó szabadedzésen.

Hamilton végül nem kapott büntetést, a versenybírók pedig azzal indokolták döntésüket, hogy az érintett fényjelző panelen véletlenül, és kevesebb mint 1 másodpercig jelent meg a sárga zászlós figyelmeztetés, amit a brit pilóta ráadásul nem is láthatott.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az időmérő után jelezte, nem fogadják el a döntést, az FIA azonban nem sokkal ezelőtt megerősítette, nem érkezett fellebbezés az energiaital-gyárosok részéről.

Az osztrák istállónak helyi idő szerint 21 óra 32 percig volt lehetősége jelezni fellebbezési szándékát, a hivatalos dokumentumokat azonban nem küldték be.

Nem sokkal ezelőtt egyébként a Red Bull is megerősítette, úgy döntött, nem foglalkozik tovább az üggyel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Lejárt az idő, a Red Bull nem fellebbez Hamilton ügyében
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!