Lejjebb vitték az F1-es bemutatkozás korhatárát, Antonelli már idén debütálhat? - F1VILÁG.HU

Lejjebb vitték az F1-es bemutatkozás korhatárát, Antonelli már idén debütálhat?

HIRDETÉS
17 évre csökkentette a Forma-1-es bemutatkozáshoz szükséges minimuméletkort a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ezzel pedig a Mercedes ifjú reménysége, Andrea Kimi Antonelli akár már idén debütálhat a száguldó cirkuszban.
Andrea Kimi Antonelli, F1 Test in Spielberg, Mercedes W12

Német sajtóhírek szerint eldőlt, hogy az olasz tehetség lesz az, aki átveheti a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyét 2025-ben, noha Toto Wolff eredeti szándéka az volt, hogy előbb a Williamsnél helyezi el őt. Korábban arról szóltak a hírek, Antonelli akár már idén beülhet a brit istálló autójába, mégpedig Logan Sargeant helyére, csakhogy az F1 szabályai ezt leghamarabb ősszel tették volna lehetővé.

Antonelli ugyanis augusztus 25-én ünnepli 18. születésnapját, az eddigi előírások szerint pedig ahhoz, hogy valaki megkapja az F1-es szuperlicencet, feltétlenül be kell töltenie 18. életévét.

Az FIA azonban nemrégiben frissítette a Nemzetközi Sportkódex L függelékét, melynek 13.1.2-es cikkelye mostantól azt mondja ki: „Az FIA kizárólagos mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy egy versenyző, akiről úgy ítélik meg, hogy nemrégiben és folyamatosan kiemelkedő képességeket és érettséget tanúsított együléses formaautó-versenyeken, 17 éves korban szuperlicencet kaphat.”

Antonelli jelenleg első szezonját tölti az F1 előszobájának számító Forma-2-es sorozatban, habár csapata, a Prema jelenleg nem a legversenyképesebb a szériában. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az FIA-hoz kérvényt nyújtottak be Antonelli szuperlicencével kapcsolatban, úgy tűnik, a szövetség most erre reagált a szabályváltoztatással.

A módosítás azt jelenti, hogy Antonelli elméletben mostantól bármikor bemutatkozhat a Forma-1-ben, amennyiben az FIA úgy ítéli meg, hogy alkalmas arra, hogy királykategóriás „jogosítványt” kapjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!