Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Lemond 18 pontról az Aston Martin, visszavonják a fellebbezésüket

A Magyar Nagydíjon elért fantasztikus második hely után rögtön megérkezett a feketeleves a brit istálló számára, hiszen a dobogót szerző Sebastian Vettelt kizárták az autó szabálytalansága miatt. A Mercedesnek tettek most gesztust?

Esteban Ocon és az Alpine szenzációs győzelme sem homályosította el azt a tényt, hogy Vettel a tavalyi Török Nagydíjat követően ismét felállhatott a dobogóra. Ezúttal azonban nem egy Ferrarival, hanem új csapata, az Aston Martin színeiben.

A verseny utáni ellenőrzésen azonban az FIA az előírt 1 liternyi helyett csupán 3 deciliter üzemanyagmintát tudott levenni, ami automatikus kizárással járt. A brit istálló azzal védekezett, hogy az üzemanyagrendszer hibásodott meg, mert a szenzorok szerint még 1,44 liter benzinnek kellett lennie a tankban.

A magyarázatot azonban a stewardok nem fogadták el, és az Aston Martin felülvizsgálati kérelmét is elutasították. Így már vajmi kevés esély maradt arra, hogy a fellebbezésük sikeres legyen, ezért kénytelen-kelletlen visszavonták azt.

Ezzel egyértelműen Lewis Hamilton járt jól, aki Vettel kizárásával 3 extrapontot zsebelhetett be a Hungaroringen. A Mercedes hétszeres világbajnoka így 8 pontra növelte előnyét legfőbb riválisával, Max Verstappennel szemben.

Vettel kocsiján a hibás üzemanyagpumpa okozta a gondot, az FIA szerint azonban ez irreleváns tény a döntésük szempontjából.

„Kiértékelve a helyzetünket, nyugtázva azt is, hogy az FIA sportfelügyelői szerint is új bizonyítékot szolgáltattunk az üzemanyagrendszer meghibásodására, végül mégis visszavontuk a fellebbezésünket, mert egy újabb meghallgatásnak így már nem lenne sok haszna” – áll az istálló közleményében, amelyet a futam utáni csütörtökön adtak ki, és amelyet a motorsport.com idézett.

A kizárt német világbajnok így 48 helyett újra csupán 30 ponttal rendelkezik, amivel az egyéni összetett 12. helyén áll. Természetesen az Aston Martin sem gyarapodott, a csapat jelenlegi 48 pontja a 7. helyre elég a konstruktőröknél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!