Lendületben a Mercedes, készen áll a hétvége kihívásaira - F1VILÁG.HU

Lendületben a Mercedes, készen áll a hétvége kihívásaira

Erőt merít az elmúlt időszak sikereiből a Mercedes Forma-1-es csapata, így Toto Wolff szerint bármi is kerüljön utukba a hétvégi Amerikai Nagydíjon, meg tudnak majd birkózni vele.

Valtteri Bottas győzelmének köszönhetően a Mercedes 36 pontra növelte világbajnoki előnyét a Red Bull-lal szemben, míg Lewis Hamilton motorcseréjét követően 6 pontos hátrányba került Max Verstappen mögött.

A német istálló az elmúlt versenyeken aratott győzelmek után abszolút lendületben van, Wolff pedig azt mondja, ezt igyekeznek majd kihasználni Austinban is.

 

„Biztató volt látni, hogy pozitív teljesítményünket folytatni tudtuk legutóbb, Törökországban. Jó ideje nem szereztünk már győzelmeket egyhuzamban, szóval óriási a hangulat a gyárainkban, mióta visszatértünk Isztambulból” – mondta Wolff.

„Ez volt Brixworth 200. diadala, mióta elkezdték győzelmi sorozatukat 1997-ben, ami figyelemreméltó eredmény, és kinyilatkoztatása annak a szenvedélynek és kemény munkának, ami mindenkit jellemez a motorrészlegen.”

„Valtteri domináns győzelmet szerzett Isztambulban a nehéz körülmények között, megszerezte első diadalát az idényben. Hiba nélkül vezetett, és kezdettől fogva kontrollálta a versenyt. Briliáns lendületet jelent ez számára és a csapat számára a bajnokság utolsó szakaszára, és hozzásegített minket ahhoz, hogy növeljük pontelőnyünket a konstruktőri versenyben.”

„Ami Lewist illeti, Törökországban eggyel több pontot veszített, mint Max az ezt megelőző, oroszországi versenyen egy hasonló motorcsere után, amivel együtt tudunk élni. A verseny hevében az ember persze mindig jobb pozíciót akar, több pontot szeretne gyűjteni. Ilyenek vagyunk mi, versenyzők, és nem is szeretnénk, ha ez a versenyképes ösztön megváltozna.”

A Mercedes csapatfőnöke hozzátette, biztos benne, hogy egy újabb látványos verseny vár a Forma-1 szerelmeseire hétvégén.

„Az idei szezon rengeteg fordulatot tartogatott már, szóval készen állunk arra, hogy reagáljunk, bármi is álljon az utunkba Texasban. Izgatottan térünk vissza Austinba 2019 után először. Mindig népszerű állomása ez az F1-es naptárban, és alig várjuk már, hogy lássuk a szenvedélyes amerikai rajongókat.”

„Az amerikai pálya élvezetes a versenyzők számára. Van néhány nagyon gyors és ritmusos kanyar, és néhány technikás szekció is, illetve remek előzési lehetőségek. Van itt minden, nagyszerű pálya a versenyzéshez, szóval meggyőződésem, hogy látványos nagydíj vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Lendületben a Mercedes, készen áll a hétvége kihívásaira
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!