Friss hírek

Lerohanta a Mercedest a Red Bull: Újabb szakemberek érkeznek a motorrészlegről!

Újabb szakemberek szerződtetését jelentette be csütörtökön a Red Bull – az osztrák istálló jelenleg is motorrészlege felépítésén dolgozik, 2022-től ugyanis már saját magának gyártja V6-os erőforrásait.

Az energiaital-gyárosok saját Milton Keynes-i kampuszukon hoznak létre egy saját gyártóüzemet, ahol a Honda tervei alapján 2022-től kezdve előállítják majd motorjaikat.

2025-től pedig már nemcsak a gyártást, hanem a motortervezést is házon belül végzik, a Red Bull pedig néhány hete bejelentette, leszerződtette a Mercedes motorrészlegének korábbi kulcsemberét, Ben Hodgkinsont.

Az osztrák istálló csütörtökön újabb bejelentést tett: tovább folytatják az „építkezést”, ezért hamarosan újabb szakemberek csatlakoznak, akik segítik majd a technikai igazgatónak kinevezett Hodgkinson munkáját.

A Red Bull motorrészlegének tervezési igazgatója Steve Blewett lesz, míg az elektronikáért, illetve az ERS-rendszerért Omid Mostaghimi felel majd. A hibrid technológia mechanikai tervezését Pip Clode vezeti majd, míg a belső égésű motor főtervezője Anton Mayo lesz. A motorfejlesztések csoportvezetőjeként Steve Brodie dolgozik majd a Red Bullnál.

Érdemes megemlíteni, hogy a fent megnevezett 5 új szakember mindegyike a Mercedes brixworth-i motorrészlegén dolgozott korábban.

A Red Bull a csütörtökön kiadott közleményben megemlíti, a mechanikai fejlesztések új vezetője is megvan már a motorrészlegen. Hogy ki lesz az, azt heteken belül bejelenti a Milton Keynes-i istálló.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!