Leszavazták a közös fotózást az F1 csapatai - F1VILÁG.HU

Leszavazták a közös fotózást az F1 csapatai

HIRDETÉS
Logisztikai aggályok miatt a Forma-1 csapatai leszavazták az ötletet, hogy még a téli tesztelés előtt összeálljanak egy közös fotóra.
RED BULL RING, AUSTRIA - JUNE 29: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Pole Sitter Charles Leclerc, Ferrari SF90 and Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 driving into Parc Ferme during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 29, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Minderről a RaceFans.com című lap számolt be, mely tudni véli, a fotózásról szóló javaslatot múlt héten, a Promóterek Munkacsoportjának ülésén vitatták meg.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media azt szerette volna, ha a téli teszteknek otthont adó barcelonai versenypályán mind a 10 autót kiállítják egy közös fotó erejéig, a csapatok azonban attól féltek, így nem tudják időben elkezdeni a körözést a nyitónapon.

A királykategória csapatai az előszezoni teszteken rengeteg szenzorral és mérőeszközzel szerelik fel autóikat, ami időigényes folyamat – a mérnökök pedig attól félnek, a fotózás miatt értékes pályaidőt veszítenek.

Amikor 2010-ben megkezdődött a Forma-1 60. idénye, a bahreini szezonnyitón valamennyi autó és versenyző összeállt egy fotó erejéig, a Liberty Media pedig azt szeretné, ha a 70. szezon kezdetén is készülhetne hasonló fénykép.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!