Leszerződtette a McLaren Sam Michaelt

A McLaren Mercedes alakulata hivatalosan bejelentette, hogy leszerződtette a Williams istállótól hamarosan távozó Sam Michaelt, aki sportigazgatóként csatlakozik a wokingi gárdához.


A McLaren Mercedes alakulata hivatalosan bejelentette, hogy leszerződtette a Williams istállótól hamarosan távozó Sam Michaelt, aki sportigazgatóként csatlakozik a wokingi gárdához.

Michael még az idei szezon korai szakaszában jelentette be, hogy elhagyja a Williams csapatát, miután a grove-i gárda története legrosszabb idénykezdetét produkálta.

Habár a korábbi értesülések szerint a szakember a Korei Nagydíjig a csapattal maradt volna, a Williams részéről azonban úgy nyilatkoztak, Michael a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíj után elhagyja az istállót.

A McLaren nemrégiben hivatalos közleményben adott hírt Michael érkezéséről.

„Izgatottan várom, hogy csatlakozzam a McLaren Mercedes alakulatához” – fogalmazott a Williams korábbi technikai igazgatója.

„Már jól ismerem, és tisztelem a csapat technikai vezetésének valamennyi szakemberét. Ugyanígy nagyra értékelem Lewis [Hamilton] és Jenson [Button] munkáját is, így óriási megtiszteltetés, hogy mindkettejükkel együtt dolgozhatok a jövőben.”

„11 évet töltöttem el a Williamsnél, sok kedves emlék fűz a csapathoz, és szeretném a legjobbakat kívánni mindenkinek.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh hozzátette, meggyőződése, hogy Sam Michael kiváló munkát végez majd a csapatnál.

A szakember átigazolása kapcsán természetesen megszólalt a Williams névadó tulajdonosa, Sir Frank Williams is, aki hálás a szakember által eddig végzett munkáért.

„Nagyon örülök, hogy Sam talált magának egy új szerepet, mely lehetővé teszi számára, hogy továbbra is hasznosítsa energiáját, szenvedélyét és tapasztalatát a Forma-1-ben” – fogalmazott a grove-i gárda csapatfőnöke.

„Szeretnék köszönetet mondani neki azért, hogy segített zökkenőmentes átmenetet biztosítani technikai részlegünkön belül. Mike Coughlan és Jason Somerville kiválóan beilleszkedett, az új struktúra pedig komplett lesz, amikor Mark Gillan szeptember 19-én csatlakozik hozzánk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!