Leveszi autójáról orosz főszponzorát a Haas F1-es csapata! - F1VILÁG.HU

Leveszi autójáról orosz főszponzorát a Haas F1-es csapata!

HIRDETÉS
Reagált az orosz-ukrán háborúra a Haas Forma-1-es csapata, az amerikai tulajdonú istálló így a barcelonai teszt utolsó napján orosz főszponzorának logói nélkül gurul majd pályára.
Nikita Mazepin, Haas

A Haas csapatának tavaly óta névadó szponzora az Uralkali nevű olajvállalat, ráadásul orosz versenyzőjük, Nikita Mazepin idén második szezonját kezdi meg az istálló színeiben.

Az amerikai istálló csütörtökön rövid közleményt adott ki, reagálva a hírre, miszerint Oroszország tegnap hajnalban katonai támadást indított Ukrajna ellen. A csapat közölte, fehér fényezéssel küldi pályára autóját pénteken.

„A Haas csapata sima fehér fényezéssel küldi pályára VF-22-es versenyautóját, az Uralkali logói nélkül a harmadik, egyben utolsó barcelonai tesztnapon” – áll az istálló rövid közleményében.

„Nikita Mazepin a terveknek megfelelően vezetni fog délelőtt, délután pedig Mick Schumacher veszi át a volánt. További nyilatkozatot jelenleg nem teszünk a partneri együttműködésekkel kapcsolatban.”

Érdemes megemlíteni, hogy a Haas csütörtöki közleményében régi logóját használta, melyben ugyancsak nem szerepelt az Uralkali logója. A második tesztnapon pedig törölték Nikita Mazepin és Günther Steiner csapatfőnök tervezett sajtótájékoztatóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!