Lezártnak tekinti a Sanghajban történteket a Mercedes

Nem okoz már problémát a Mercedes versenyzői között Kínában kialakult feszültség – ezt nyilatkozta a minap Toto Wolff, a német istálló motorsport-főnöke. A német istálló komolyan számol a Ferrarival.Nem okoz már problémát a Mercedes versenyzői között Kínában kialakult feszültség – ezt nyilatkozta a minap Toto Wolff, a német istálló motorsport-főnöke.

A sanghaji verseny után – melyet egyébként Lewis Hamilton és Nico Rosberg az első és második helyen fejezett be – Rosberg élesen bírálta brit csapattársát, amiért az állítása szerint túlságosan lassan haladt a futam bizonyos fázisaiban, emiatt pedig a harmadik helyen végző Sebastian Vettel támadópozícióba kerülhetett.

A Mercedes vezérkara a versenyt követően összeült a versenyzőkkel, hogy átbeszélje a történeket, Toto Wolff pedig a minap úgy nyilatkozott, sikerült maguk mögött hagyniuk a nézeteltéréseket.

„Láthattunk némi feszültséget Nico és Lewis között a futamon, és vasárnap este beszéltünk velük arról, hogy a következő hétvégére semmit se vigyenek magukkal ebből” – mondta a szakember.

„Amikor ennyire intenzív a rivalizálás, normális, hogy dúlnak az érzelmek, és ezen nem is akarunk változtatni. De most mindkét versenyzőnk arra összpontosít, hogy a maximumot nyújtsa Bahreinben, a csomagunknak pedig kedvezhet a bahreini pálya.”

„Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz a filozófiához, hogy hagyjuk versenyezni pilótáinkat, ugyanakkor mindketten tudják, hogy a csapat számára az elsődleges prioritás az, hogy a Mercedes nyerjen.”

Wolff kifejtette továbbá, Kínában megerősítést nyert, hogy a Ferrarival igenis számolniuk kell.

„A malajziai ébresztő után jó volt látni, mennyire összeállt a csapatunk Kínában” – mondta.

„Elvégeztük a házi feladatot, fejlődtünk és egy erős kettős győzelmet arattunk. Ugyanakkor viszont Kínában megerősítést nyert, hogy a Ferrari idén minden körülmény közepette fenyegetést jelent, nem csak nagy hőségben. Csapatként új kihívással nézünk szembe, hiszen egy olyan ellenféllel kell megküzdenünk, melynek teljesítménye sokkal közelebb áll a miénkhez.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!