Friss hírek

Liuzzi cáfolta, hogy problémája lenne Bergerrel

Vitantonio Liuzzi cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint haragban lenne egykori csapata, a Scuderia Toro Rosso résztulajdonosával, és Gerhard Bergert hibáztatná azért, hogy vezetői ülés nélkül maradt a tavalyi év végén.

Vitantonio Liuzzi cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint haragban lenne egykori csapata, a Scuderia Toro Rosso résztulajdonosával, és Gerhard Bergert hibáztatná azért, hogy vezetői ülés nélkül maradt a tavalyi év végén.

Az olasz versenyző megerősítette, szavait kiragadták a szövegkörnyezetből, így teljesen más értelmet nyert mondandója.

Liuzzi hozzátette, senkit nem hibáztat a történtekért, és megérti, hogy a vezetőség Sebastien Bourdaist ültette a helyére az idei évben.

“Teljesen jó volt a kapcsolatunk a tavalyi év végén” – mondta Liuzzi az Autosportnak, mikor a Toro Rossóval való kapcsolatáról kérdezték.

“Természetesen az elején nem volt egyszerű, voltak nézeteltéréseink, azonban később megoldottuk azokat, és azt kell mondjam, hogy minden rendben volt az év végén. Az eredmények is azt mutatták, hogy minden jó irányba halad.”

“Gerhard mindig is azon volt, hogy megszerezze Sebastien Bourdias-t a 2008-as idényre. Éppen ezért Sebastian Vettel érkezése nem segített a helyzetemen. Berger úgy gondolta, hogy jobban jár, ha őt tartja meg az idei évre. Sajnálom, ami történt, de nincsenek rossz érzéseim ezzel kapcsolatban.”

“Való igaz, hogy Gerhard és Franz (Tost) soha nem rajongott értem, és más lehetőségek után néztek a jövőt illetően. Azonban egy cseppet sem bánom, hogy két évet lehúztam a Toro Rosso színeiben.”

Arra a kérdésre, hogy milyen volt a kapcsolata Bergerrel, Liuzzi a következőket felelte: “Nem volt köztünk konfliktus. Soha nem álltunk harcban egymással. Mindig is barát lesz, és ez az üzlet része. Úgy érezte, van jobb lehetősége a 2008-as idényre, és én ezt teljes mértékben megértem. Szerencsére nekem is sikerült máshol állást szereznem.”

Az olasz versenyző az idei évben a Force India tesztpilótájaként lesz jelen a Forma-1-es futamokon, azonban kijelentette, célja az, hogy jövőre ismét rajthoz állhasson a versenyeken.

“Természetesen továbbra is az a célom, hogy ismét versenyezhessek 2009-ben” – magyarázta. “Nagyon sokat dolgozok ezért, és jól érzem magam a Force Indiánál. Rengeteg lehetőséget biztosítanak számomra, és úgy érzem, jó irányba haladunk, aminek nagyon örülök.”

“Optimistán várom a jövőt, és a maximumot fogom nyújtani az idei évben, hogy minél jobbá tegyem az autót, mert szerintem 2009-ben komoly előrelépésre számíthat a csapat” – tette hozzá Liuzzi.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!