Liuzzi már több csapattal is felvette a kapcsolatot - F1VILÁG.HU

Liuzzi már több csapattal is felvette a kapcsolatot

HIRDETÉS

A Scuderia Toro Rosso olasz versenyzője, Vitantonio Liuzzi megerősítette, már több csapattal felvette a kapcsolatot egy esetleges jövőbeli szerződés reményében, miután számára is nyilvánvalóvá vált, a Red Bull fiókcsapata nem kívánja alkalmazni 2008-ban.

A Scuderia Toro Rosso olasz versenyzője, Vitantonio Liuzzi megerősítette, már több csapattal felvette a kapcsolatot egy esetleges jövőbeli szerződés reményében, miután számára is nyilvánvalóvá vált, a Red Bull fiókcsapata nem kívánja alkalmazni 2008-ban.

Azt követően, hogy egykori csapattársát, Scott Speedet a Magyar Nagydíjat megelőzően menesztette a vezetőség, és helyére leigazolta a német Sebastian Vettelt, aki 2008-ban is a csapat versenyzője marad, Vitantonio Liuzzi számára egyértelművé vált, nem kívánatos személy a Toro Rossónál.

Az olasz versenyző tisztában van azzal is, hogy a Champ Car háromszoros világbajnoka, Sebastien Bourdais jó eséllyel pályázik versenyzői ülésére, így nem titkolta, hogy már elkezdett szervezkedni a háttérben.

“Nem tudom, hogy igazak-e a hírek, de jó esélye van annak, hogy Bourdais veszi át a helyem, így már felvettem néhány csapattal a kapcsolatot, hogy a jövő évben is a Forma-1-ben versenyezhessek” – mondta Liuzzi az F1grandprix.it olasz internetes újságnak.

Liuzzi azt is elárulta, véleménye szerint nem csak a gyenge teljesítménye miatt rúgták ki Speedet a csapattól, rá is pontosan ez vár a közeljövőben. “Ezt már jó előre eltervezték, és amit kigondoltak, véghez is viszik. Nem hiszem, hogy a teljesítménye miatt történt a menesztése. Más állhatott a háttérben, mert már a tavalyi szezon végén is nagyon keményen hajtottak minket. Ez már korábban letisztázódott bennem, ezért is kerestem már meg más csapatokat ez ügyben.”

“Természetesen nem egyszerű az idei év számunkra, mert megmondom őszintén, többet vártunk az autótól” – magyarázta Liuzzi. “Tervünk az volt, hogy minden egyes versenyen harcba szállunk majd a pontszerző helyekért, ehelyett azonban egy nem túl erős, és megbízhatatlan autóval kell versenyeznünk. Ez pedig igencsak nehézkessé tette az életünket. A csapaton belüli légkör nem a legjobb, ugyanis versenyzőként nem mondhattuk el, hogy mit gondolunk valójában az autóról. A csapat szabta meg, hogy mit kell mondanunk. Természetesen sokat fejlődött a csapat azóta, hogy átvette a Minardi istállót, azonban ahhoz, hogy győztes gárda váljon belőle, még rengeteget kell dolgozniuk.”

Annak ellenére, hogy Vettel fantasztikusan teljesített élete első Forma-1-es versenyén a BMW Sauber színeiben még Indianapolisban, ahol a nyolcadik helyen végzett, Liuzzi elmondta, ő egyáltalán nem volt lenyűgözve a német versenyző teljesítményétől a Hungaroringen.

“Szerintem semmi különös” – mondta. “Talán azt gondolták, hogy beteszik az autóba és azonnal fél másodperccel gyorsabb lesz nálam, de aztán kiderült, hogy pont az ellenkezője történt. Vettel még nagyon kezdő, azonban versenyzett már Indianapolisban, és rengeteget tesztelt a BMW színeiben, jóval többet, mint mi a Toro Rossónál. Nem hiszem, hogy jól teljesített a hétvégi versenyen, azonban biztos vagyok benne, hogy javulni fog a teljesítménye a szezon hátralévő részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!