Friss hírek

Liuzzi úgy érzi, pótolni tudja Fisichellát

Vitantonio Liuzzi meg van győződve arról, hogy jól fog szerepelni a szezon utolsó öt versenyén, miután a Force India vezetése őt ültette a Ferrarihoz távozó Giancarlo Fisichella helyére az idény hátralévő részére.

Vitantonio Liuzzi meg van győződve arról, hogy jól fog szerepelni a szezon utolsó öt versenyén, miután a Force India vezetése őt ültette a Ferrarihoz távozó Giancarlo Fisichella helyére az idény hátralévő részére.

Az olasz versenyző úgy érzi, hogy nem fog honfitársa, Luca Badoer sorsára jutni – aki egy igen hosszú kihagyás után, képtelen volt felvenni a ritmust a Ferrarinál –, és méltó helyettese lesz Fisichellának.

“Ő teljesen más helyzetben volt, mert már 10 éve nem versenyzett. Én viszont a Force India jóvoltából sokat vezettem 2008-ban, és tavaly novemberig abszolút formában voltam” – mondta Liuzzi az Autosportnak.

Hirdetés
 

“Ez egy sokkal rövidebb holtidő, amit véleményem szerint könnyedén át tudok hidalni.”

“Másfél évig dolgoztam együtt Giancarlóval, és ez idő alatt rengeteget tanultam tőle. Óriási tapasztalattal rendelkezik, fantasztikus visszajelzéseket ad az autóról, és szerintem én is képviselhetek hasonló szintet.”

“A teszteken dolgoztunk együtt, és hasonló visszajelzéseket adtunk, így nem érzek extra nyomást magamon emiatt. Persze azt követően, hogy Giancarlo a második helyen végzett a Belga Nagydíjon, nem lesz egyszerű átvenni a helyét, de azt gondolom, hogy jó munkát tudok végezni.”

Liuzzi viszont mindenkit figyelmeztetett, hogy ne várják tőle az azonnali dobogós helyeket, még akkor sem, ha az olasz ring nagyban hasonlít a belgához, ahol a csapat alacsony leszorító erős aero csomagja fantasztikusan teljesített.

“Még Giancarlónak sem lenne könnyű megismételni Monzában a belga sikert. Spa egy igen különleges verseny volt, abszolút nem számítottunk arra, hogy felállhatunk a dobogóra” – mondta.

“Azonban az autó különösen versenyképes a gyors pályákon, és szerintem Monzában is az lesz. Az egyetlen kérdés az, hogy a KERS-szel szerelt autók (Ferrari, McLaren, Renault) miként teljesítenek majd, mert tudjuk, hogy az komoly előnyt jelent Monzában.”

Az olasz versenyző elsődleges célja az lesz, hogy befejezze a futamot, és ha lehetősége lesz rá, akkor pontokat szerezzen csapatának a hétvégi Olasz Nagydíjon, ahol hazai közönsége előtt, két év kihagyás után ismét rajthoz állhat.

“Be szeretném fejezni a versenyt, és pontokat akarok szerezni. Semmi esetre sem szeretnék úgy tekinteni az Olasz Nagydíjra, mint egy felhozó versenyre – az első pillanattól kezdve keményen fogok hajtani” – folytatta Liuzzi, aki nem titkolja, hogy versenyzői ülést akar magának 2010-re.

“Ez egy remek lehetőség számomra, hogy megmutassam, mit is tudok valójában. Nagyon fontos lesz számomra, hogy jó teljesítményt nyújtsak. Az elmúlt másfél évben rengeteget tanultam, és egyre jobb versenyző vált belőlem a csapaton belül. Sokat segítettem az idei versenygép fejlesztésében.”

“Úgy érzem, erős helyzetben vagyok a jövőt illetően” – tette hozzá az olasz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!