Lopez: Izgalmas lett volna Schumachert szerződtetni

A Lotusnál Michael Schumacher is szóba jött, mint a hátműtét miatt kieső Kimi Räikkönen helyettese, ami a tulajdonos, Gerard Lopez szerint igazi csemege lett volna a rajongók számára.


A Lotusnál Michael Schumacher is szóba jött, mint a hátműtét miatt kieső Kimi Räikkönen helyettese, ami a tulajdonos, Gerard Lopez szerint igazi csemege lett volna a rajongók számára.

Mint ismert, a csapat végül az utolsó F1-es versenyét tavaly futó Heikki Kovalainen mellett döntött.

„Tapasztalt pilótát akartunk. Nem rangsoroltuk magasabban vagy alacsonyabban Michaelt, mint Heikkit, de értelemszerűen minden egyes jelölt esetében figyelembe vettünk bizonyos dolgokat.”

„Én nagy rajongója vagyok a Forma-1-nek, és szurkolóként nagyon izgalmas lett volna, ha Michaelt ültethetjük be az autónkba. Nem tudom, hogy mennyire komolyan vette fontolóra a dolgot, de mi úgy voltunk vele, hogy meg kell kérdeznünk őt is. Ő is egyike volt a hét nevet tartalmazó listánknak. Érdekes lett volna őt újra itt látni”- folytatta az Autosportnak nyilatkozó Lopez.

A szakportál egyébként a hét jelöltet is nevesítette: Schumacher és a végül szerződtetett Kovalainen mellett Nico Hülkenberg, Heikki Kovalainen, Pastor Maldonado, Rubens Barrichello, Kamui Kobayashi és Davide Valsecchi jött szóba.

A csapat teszt- és tartalékpilótája, Valsecchi enyhén szólva is zokon vette, hogy nem ő ülhetett be Räikkönen autójába, de Lopez megindokolta ezt a döntésüket is: „Ha ez a helyzet a 10-11 versenyen állt volna elő, akkor néhány versenyre biztosan lehetőséget kapott volna, mert megérdemli, hogy vezessen. De nem lett volna jó bedobni őt az utolsó két versenyre, amikor a Ferrari ellen harcolunk.”

„Davide helyében ölnék azért, hogy vezethessek. Maximálisan megérdemli, hogy vezessen, de nem lenne fair, ha egyből Romain (Grosjean) mellé ültetnénk azzal a céllal, hogy segítsen a vb-harmadik hely megszerzésében”- mondta az üzletember.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!