Friss hírek

Lopez napokon belül aláírhat az US F1-hez

Jose Maria Lopez elárulta, hogy ő lesz a jövő évben bemutatkozó US F1 egyik versenyzője, ha sikerül megegyeznie szponzoraival. Az argentin pilóta szóban már megegyezett a csapat vezetésével, ám a jövő hétig várnia kell a végleges döntésre.

Jose Maria Lopez elárulta, hogy ő lesz a jövő évben bemutatkozó US F1 egyik versenyzője, ha sikerül megegyeznie szponzoraival. Az argentin pilóta szóban már megegyezett a csapat vezetésével, ám a jövő hétig várnia kell a végleges döntésre.

Lopez a héten látogatást tett az amerikai csapat főhadiszállásán, ahol egy feltételes megállapodást kötött a gárda alapítóival, Peter Windsorral és Ken Andersonnal.

Mindezt weboldalán tette közzé az argentin pilóta, aki bízik abban, hogy jövő héten már tisztázódik a jövője.

“Egészen eddig csak telefonon beszéltünk, ám mivel jól haladtak a tárgyalások, a héten meglátogattuk a csapatot, és személyesen is beszéltünk Peter Windsorral, illetve Ken Andersonnal” – mondta Lopez. “Szóban meg is egyeztünk, amit jövő héten írásba foglalhatunk.”

A 26 éves pilóta korábban a Renault F1-es csapatának tesztversenyzője volt, illetve a Forma 3000-ben, majd a GP2-ben versenyzett 2004 és 2006 között. Ezt követően visszatért hazájába, ahol azóta a nagy népszerűségnek örvendő TC2000-es szériában versenyez.

A tavalyi évben megnyerte a bajnokságot, és jelenleg is a tabella élén áll, miközben már csak egy futam van hátra, amire a jövő héten kerül sor. Lopez ezen kívül számos FIA GT versenyen is elindult a 2008-as szezonban, az ACA Argentina Ferrari projekt keretén belül.

Windsor is megerősítette, hogy közel állnak a szerződéskötéshez, de egyelőre még semmi nincs eldöntve, a papírok még nincsenek aláírva, így még bármi lehetséges, ahogy azt már megszokhattuk a Forma-1-ben.

“Amíg alá nem írjuk a szerződést, nem árulhatunk el részleteket a tárgyalásról” – mondta a szakember.

“Azt viszont elmondhatom, hogy tisztelem Jose Mariát, mint versenyzőt, és mint embert. Egy kiváló pilóta lenne a csapatunk számára, mert tapasztalatot, sőt f1-es tapasztalatot hozna magával. Tovább nagyon motivált, mert soha nem volt lehetősége versenyezni az F1-ben, és megmutatni képességeit.”

“Nagyon boldog lennék, ha nálunk versenyezne jövőre. Ő nem csak egy versenyző a listánkon. Jose ennél több. Egy olyan pilóta, aki iránt valóban érdeklődünk, és azt akarjuk, hogy velünk versenyezzen. Mivel a dolgok nagyon gyorsan változnak a motorsportban, nem lenne helyénvaló, ha bármi mást mondanék erről.”

“Azt viszont elárulhatom, hogy minél előbb szerződést akarunk kötni vele.”

A másik ülésre többen is pályáznak, köztük az egykori világbajnok, Jacques Villeneuve, a korábbi f1-es pilóta, Alexander Wurz, Pedro de la Rosa, Franck Montagny, és még sokan mások.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!