Lotus: Előbb a pénzügyek, aztán a versenyzők

Amíg nem rendezi financiális helyzetét, a Lotus Forma-1-es csapata addig nem dönt arről, ki veszi át a szezon végén távozó Kimi Räikkönen helyét.


Amíg nem rendezi financiális helyzetét, a Lotus Forma-1-es csapata addig nem dönt arről, ki veszi át a szezon végén távozó Kimi Räikkönen helyét.

Räikkönen két év után távozik az enstone-i gárdától – a finn versenyző Fernando Alonso csapattársaként a Ferrarinál folytatja F1-es pályafutását.

Helyére Nico Hülkenberg és Felipe Massa pályázik a legnagyobb eséllyel, döntés azonban még nem született – és mindaddig nem is fog, amíg a Lotus nem rendezi anyagi helyzetét.

Räikkönen a Szingapúri Nagydíjat megelőzően bevallotta, azért távozik a brit-francia istállótól, mert nem látja biztosítottnak a gárda financiális hátterét, ráadásul fizetésével is rendre elmarad a csapat.

Az enstone-i gárda most minden erejével arra összpontosít, hogy véglegesítse megállapodását az Infinity Racing nevű vállalattal.

„Szeretném befejezni azt, amit szerettünk volna megmutatni Kiminek, de végül nem tudtuk időben megoldani” – mondta Eric Boullier csapatfőnök az AUTOSPORT című angol szaklapnak.

„Szeretném, ha közelebb jutnánk e tekintetben, mert ez egy nagyon fontos dolog a csapat számára. Több mint öt évre biztosíthatja a financiális stabilitást ez a megállapodás, és bevételek tekintetében is kettőt léphetünk előre – márpedig erre szükségünk van az elmúlt két év ingadozásai után.”

„Ha ez megvan, elkezdhetünk gondolkodni a jövő évi versenyzőkön – de nemcsak a jövő évre, hanem 2015-re, 2016-ra és 2017-re is.”

„Szóval vagy választunk egy fiatalt, aki három évig velünk marad, vagy bevállalunk egy évet, és majd meglátjuk, hogy hogy alakul a versenyzői piac eztán.”

Boullier kijelentette, nem szeretnének fizetős versenyzőt szerződtetni, ha tehát Massa mellett teszik le a voksukat, az nem azért lesz, mert a brazil jelentős pénzügyi tőkével érkezhet meg a gárdához.

„Szeretném megoldani a pénzügyi helyzetünket, hogy erőből választhassunk versenyzőt. Ha pedig vonzó csapat leszünk, és attraktív pilótákat szerződtetünk, ezáltal pedig jönni fognak a támogatók, hát legyen! De nem ez a prioritás.”

A szakember hozzátette, nem kívánnak megválni Romain Grosjeantól.

„Óriási hiba volna lecserélni őt – de fontos, hogy továbbra is jól szerepeljen. Már öt futam óta kiválóan teljesít. Márpedig ha öt ilyen versenyre képes, akkor képes tízre is. Ha pedig tíz jó versenyt fut, akkor egész életében jó lehet. Szóval ezt kívánom neki: folytassa így, és akkor fényes jövő vár rá!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!