Lotus: Ezt a tempót vártuk Räikkönentől - F1VILÁG.HU

Lotus: Ezt a tempót vártuk Räikkönentől

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatát egyáltalán nem lepte meg Kimi Räikkönen idei remeklése, noha a finn versenyző kétévnyi kihagyás után tért vissza idén a száguldó cirkuszba.


A Lotus Forma-1-es csapatát egyáltalán nem lepte meg Kimi Räikkönen idei remeklése, noha a finn versenyző kétévnyi kihagyás után tért vissza idén a száguldó cirkuszba.

Räikkönen már a szezon első három versenyhétvégéjén is meggyőző tempóval rukkolt elő, az igazi áttörés azonban csak a Bahreini Nagydíjon érkezett el, amikor a 32 esztendős pilóta a győzelemért harcolhatott Sebastian Vettellel.

A Lotus versenyzője ugyan be kellett, hogy érje a második hellyel, csapata mégis nagyon elégedett vele, hiszen pontosan ilyen szereplést várt tőle.

„Emlékszem, nagyon rosszul viseltem, amikor az interjúkban folyton arról kérdeztek, nem nevezhető-e az ő visszatérése amolyan hazárdjátéknak” – mondta a Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

„Egy világbajnok srácról van szó, aki egyáltalán nem öreg, ráadásul rendkívül fitt és motivált.”

„Volt szerencsém látni őt korábban más csapatoknál, ám most teljesen más a viselkedése és a munkához való hozzáállása. Úgyhogy őszintén azt gondolom, hogy ott van most, ahol lennie kell, ahol lenni akart, és mi is pontosan ezt vártuk tőle.”

„Mindig megvolt a természetessége, és az ember nem veszíti ezt el. Ha megvan a sebesség, akkor egyszerűen megvan. Láthattam, hogy fitt, szóval nagyon reménykedtünk abban, hogy jól teljesít majd, és azt hiszem, megerősítést nyert, hogy jól döntöttünk.”

A tavaly még Renault néven futott enstone-i gárda a 2011-es idényt is jó formában kezdte, ám a fejlesztési versenyben alulmaradtak a riválisokkal szemben. Az istálló célja ezért idén az, hogy tartsák a lépést az élcsapatokkal, és Lopez szerint erre minden esélyük meg is van.

„Bár valójában kevesen tudják, de ugyanannyi fejlesztésünk volt az elmúlt évben, mint a Red Bullnak, egyszerűen csak nem működtek megfelelően. Két éve pedig minden jól működött, csupán az autó alapjaival voltak gondjaink.”

Hirdetés

„Olvastam annak idején egy cikket, hogy mi voltunk a második legnagyobb fejlődésen átesett csapat. Egy jó autóval, valamint működőképes fejlesztésekkel odatehetjük magunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Lotus: Ezt a tempót vártuk Räikkönentől
Sainz: A média túlhájpolta a fejlesztéseinket
Feltartás miatt elvették Piastri második rajthelyét
Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!