Lotus: Grosjeannak tovább kell lépnie

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint versenyzőjüknek, Romain Grosjeannak ideje maga mögött hagynia az idei szezon kudarcait, és előre kell tekintenie.


A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint versenyzőjüknek, Romain Grosjeannak ideje maga mögött hagynia az idei szezon kudarcait, és előre kell tekintenie.

A francia pilóta idén számos baleset fő okozója volt, emiatt az Olasz Nagydíjon nem is állhatott fel a rajtrácsra. Grosjean aztán ismét a kritikák kereszttüzébe került, miután ezt követően, a Japán Nagydíjon Mark Webber versenyét tette tönkre az első körben.

A Lotus versenyzője legutóbbi, koreai megmérettetésen nem hibázott, és végül hetedikként ért célba.

„Itt az ideje annak, hogy továbblépjünk, de ami sokkal fontosabb, hogy Romain is maga mögött hagyja a történteket” – mondta Eric Boullier csapatfőnök.

„A rendkívüli nyomás ellenére tiszta versenyt futott Koreában, és nagyon hiszek abban, hogy most már tudja, mi kell ahhoz, hogy elkerülje ezeket az incidenseket a jövőben. Céljai a szezon hátralévő részére világosak: építenie kell arra a platformra, amit a legutolsó versenyen létrehozott, és segíteni kell a csapatot abban, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtse a hátralévő négy versenyen.”

Grosjean maga elismerte, nagy nyomás alatt versenyzett Jeongamban.

„Természetesen egy kicsit ideges voltam a rajtnál, mivel óriási nyomás nehezedett rám” – mondta a francia.

„Én és a csapat sokat dolgoztunk azon, hogy megpróbáljunk megérteni néhány dolgot, és ez sokat segített.”

Az ifjú versenyző egyetértett abban, tovább kell lépnie.

„Remélhetőleg most már magunk mögött hagyhatjuk mindezt, és továbbléphetünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!