Friss hírek

Lotus: Ha az autó erős lesz, Räikkönen velünk marad

Amennyiben a Lotus versenyképes marad a 2013-as szezon végéig, Kimi Räikkönen szerződést hosszabbít majd a csapattal – ezt állítja az enstone-i gárda tulajdonosa, Gerard Lopez.


Amennyiben a Lotus versenyképes marad a 2013-as szezon végéig, Kimi Räikkönen szerződést hosszabbít majd a csapattal – ezt állítja az enstone-i gárda tulajdonosa, Gerard Lopez.

A finn versenyző kétéves szerződést kötött az istállóval, ez a kontraktus az idei évadot követően lejár.

Visszatérése óta Räikkönen jövőjével kapcsolatban több pletyka is napvilágot látott – összefüggésbe hozták a McLarennel, a Ferrarival, de legutóbb a Red Bull-lal is. Lopez azonban biztos abban, ha a Lotus versenyképes marad, Räikkönen a csapattal folytatja.

„Kimi egy fantasztikus srác” – mondta az enstonei alakulat tulajdonosa az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott exkluzív interjújában. „Az a helyzet Kimivel kapcsolatban, hogy nagyon hálás, amiért visszahoztuk őt oda, ahol most van.”

„És mi is nagyon hálásak vagyunk neki, amiért hozzásegítette a csapatot ahhoz a pozícióhoz, melyben most van. Szóval minden passzol.”

„Hogy őszinte legyek, meggyőződésem, hogy Kimi velünk folytatja majd, ha megkapja mindazt, amit akar teljesítmény és a többi tekintetében. Ő tudja ezt, és mondja is. Nem kapja meg azt, amit nálunk, ha máshová megy. Nem számít, hogy a csapatnak kék, piros, vagy épp ezüstszínű autója van.”

„De ez is egyfajta verseny. Szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy egy jó és versenyképes autót adunk alá. Most van neki egy ilyen. Amíg ezt megadjuk neki, velünk marad.”

2012-es visszatérése óta Räikkönen két győzelmet aratott a Lotusszal, jelenleg pedig 10 pontos hátrányban második a bajnoki összetettben.

Lopez elmondta, biztos volt abban, hogy Räikkönen kétévnyi kihagyás után is bombaformában versenyez majd, és erre hamar bizonyítékot is kaptunk a finntől.

„11 opciónk is lehetett volna 2012-re – és el kell mondjam, kívülről nem ez volt a legnyilvánvalóbb lehetőség. Számunkra viszont igen. Őszintén szólva nagyon büszkék vagyunk arra, hogy meghoztuk ezt a döntést, mert 100 százalékig biztosak voltunk benne. Ez pontosan egy olyan dolog, amire az ember azt mondja, «én megmondtam».”

„Tudtam, hogy nem egy olyasvalakit kapok majd, aki minden héten reklámfilmet forgat nekünk, vagy ilyesmi. De nem is ezt akartuk. Hogy kaptunk-e egy elszánt versenyzőt? Igen, ez adott volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!