Toszkán Nagydíj

Lotus: Le tudjuk hűteni Maldonadót

A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier meg van győződve arról, képesek lesznek majd kezelni 2014-ben a gárda újonnan szerződtetett versenyzőjét, Pastor Maldonadót.


A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier meg van győződve arról, képesek lesznek majd kezelni 2014-ben a gárda újonnan szerződtetett versenyzőjét, Pastor Maldonadót.

Az enstone-i gárdának tavaly Romain Grosjeannal is voltak problémái, a francia versenyző ugyanis rengeteget hibázott a pályán, és több alkalommal is balesetet okozott a versenyeken. Emlékezetes, a Lotus versenyzője a 2012-es Olasz Nagydíjon nem is állhatott rajthoz, miután Belgiumban tömegbalesetet okozott közvetlenül a start után.

Grosjean és csapata mindent megtett azért, hogy megoldja az ehhez hasonló problémákat, és úgy tűnik, sikerült is jelentős előrelépéseket tenni ebben a kérdésben. A tehetséges versenyző idén már sokkal következetesebben teljesített, és nem is voltak komolyabb incidensei a versenypályán.

A Lotus 2014-re Pastor Maldonadót szerződtette a Ferrarihoz távozó Kimi Räikkönen helyére, aki az elmúlt években szintén híres volt baleseteiről és forrófejűségéről. Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke azonban meg van győződve arról, le tudják hűteni a venezuelait.

„Ő egy igazán barátságos és gyors fickó” – mondta a francia szakember a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Nyert már versenyt is a Forma-1-ben, és erőből érte el azt a győzelmet. Azt gondolom, egyszerűen csak meg kell bizonyosodnunk arról, hogy fenn tudja tartani a koncentrációját. Valójába hasonló problémáink voltak tavaly Romainnel is – neki is jobban kellett koncentrálnia a pályán.”

„Biztos vagyok abban, hogy megfelelő támogatással és csapattal előreléphetünk Pastorral. Talán csak némi finomhangolásra lesz szükség vele kapcsolatban. Azt hiszem, a legfontosabb dolgok, hogy érezze a csapat támogatását maga mögött.”

Boullier emellett elárulta azt is, továbbra is bíznak abban, sikerül megállapodniuk a Quantum Motorsports nevű vállalattal, így biztosított lesz a csapat jövője.

„Még mindig bízunk abban, hogy valami történni fog. Az időzítés viszont problémát okoz. Nyilvánvalóan Maldonado révén van némi anyagi támogatás, amire ezekben a napokban szükségünk lehet. Való igaz, hogy a Quantum Motorsports a lehető legjobb megoldás lehet számunkra, de minden az időzítésről szól, pláne a Forma-1-ben. Kevesebb mint nyolc hét múlva már elő kell állnunk az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS