Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Lotus: Mindkét versenyzőnket meg akarjuk tartani

A rivális versenyzők csak az idejüket vesztegetik akkor, ha arra apellálnak, hogy 2014-ben a Lotusnál folytathatják pályafutásukat Romain Grosjean, vagy esetleg Kimi Räikkönen helyén – nyilatkozta Gerard Lopez, az enstone-i gárda tulajdonosa.


A rivális versenyzők csak az idejüket vesztegetik akkor, ha arra apellálnak, hogy 2014-ben a Lotusnál folytathatják pályafutásukat Romain Grosjean, vagy esetleg Kimi Räikkönen helyén – nyilatkozta Gerard Lopez, az enstone-i gárda tulajdonosa.

Kimi Räikkönen szolgálatai iránt a Red Bull Racing érdeklődik élénken, Romain Grosjean következetlen formája pedig akár F1-es pályafutását is veszélybe sodorhatja – emiatt pedig számos versenyző kopogtat már a Lotusnál amiatt, hogy megtudja, van-e esély arra, hogy 2014-ben a csapatnál versenyezzen.

Gerard Lopez, az istálló tulajdonosa azonban bízik abban, hogy Kimi Räikkönen náluk folytatja jövőre, sőt, Romain Grosjean lecserélését sem fontolgatják – így a csapat jövőre is ugyanezzel a párossal vághat majd neki a bajnokságnak.

„Romainnek csak tennie kell továbbra is azt, amit eddig” – mondta a szakember, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa arról faggatta, a francia pilótának mit kell tennie ahhoz, hogy meghosszabbítsák idén lejáró kontraktusát.

„Sok versenyző és ügynök szimatol odakint, de éppúgy teszik ezt Romain esetleges lecserélése kapcsán, mint amiatt, hogy Kimi talán valahol máshol folytatja. Nekünk viszont nem sürgős a dolog.”

A hírek szerint Pastor Maldonado és Nico Hülkenberg is egyeztetéseket folytat a Lotusszal – Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke nemrég bevallotta, utóbbi versenyzővel valóban tárgyalnak.

Lopez úgy véli, az, hogy a Lotusnak versenyképes autója van, azt jelenti, hogy a csapat valójában kényelmes alkupozícióban van 2014-es versenyzői kapcsán – a döntést pedig nem kell elsietnie. A szakember elárulta, az egyetlen kritérium, hogy pilótájuk tehetséges legyen, így nem arra törekednek, hogy jól ismert nevek versenyezzenek a csapatnál.

„Az a fontos, hogy jó versenyzőnk legyen. Nem érdekel, hogy világbajnok-e, vagy sem. Kimi talán több bajnoki címet nyerhetett volna, mint tette, de akár el is veszíthette volna azt az egyet az utolsó pillanatban. De igazából engem egyik sem érdekel, ő egész egyszerűen egy nagyon-nagyon jó versenyző.”

„Nem szerződtetnék le senkit 10, 11, vagy 12 világbajnoki címmel sem, ha egyszerűen nem lenne elég jó.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS