Lotus: Räikkönen is odateszi magát a futamon

Magabiztosan várja a Magyar Nagydíj délutáni futamát a Lotus Forma-1-es csapatának pályaműveletekért felelős vezetője, Alan Permane.


Magabiztosan várja a Magyar Nagydíj délutáni futamát a Lotus Forma-1-es csapatának pályaműveletekért felelős vezetője, Alan Permane.

Az enstone-i gárda nagy reményekkel érkezett a Hungaroringre, a szombati időmérő végül mégis felemás eredményeket szült a csapat számára.

Romain Grosjean a harmadik helyről vághat majd neki a 70 körös futamnak, míg Kimi Räikkönen csak a hatodik rajtkockát szerezte meg.

Amikor az F1Világ.hu vasárnap délelőtt arról faggatta a Lotus pályaműveletekért felelős vezetőjét, Alan Permanét, elégedettek-e a szombaton látottakkal, a szakember némi habozás után így felelt: „Igen, de még mindig szeretnénk ennél jobban teljesíteni. Jó ez a harmadik hely, de jobb lett volna még egy kicsit előrébb végezni. Közel voltunk hozzá, de talán tudunk még ennél is jobbak lenni.”

A Lotus E21-es versenygépei köztudottan remekül bánnak a Pirelli abroncsaival, és bár Kimi Räikkönen szerint a Hungaroringen használatos új szerkezetű gumik annyira nem fekszenek a csapatnak, Permane szerint azonban a ma délutánra várható hőség mindenképp az ő malmukra hajtja a vizet – a csapat célja tehát nem más, mint a győzelem.

„Azt gondolom, hogy ez a nagy hőség segít bennünket. Láthattuk a korábbi versenyeken is, hogy minél nagyobb a hőség, a többiek talán annál jobban szenvednek. Szóval nagyon örülünk ennek a nagy forróságnak.”

Grosjean elől a listavezető Sebastian Vettel, illetve Lewis Hamilton rajtolhat majd, míg Räikkönen a két Ferrari közül várhatja a piros lámpák kialvását. Permane ezzel együtt nem írja le a finn pilótát sem, elmondása szerint ugyanis szombaton sikerült előrelépéseket tenniük az autóval, így az a délutáni futamon igencsak versenyképes lehet.

„Kimi hétvégéje eddig nem alakult valami jól. Sokat küszködött pénteken, bár szombat délelőtt valamelyest javult a helyzet, akárcsak az időmérőn, szóval szerintem rendben lesz a versenyen.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!