Lotus: Räikkönen küszködött, Grosjean újra remekelt - F1VILÁG.HU

Lotus: Räikkönen küszködött, Grosjean újra remekelt

HIRDETÉS

Felemás eredményekkel zárta az Indiai Nagydíj pénteki edzésnapját a Lotus csapata.


Felemás eredményekkel zárta az Indiai Nagydíj pénteki edzésnapját a Lotus csapata.

A gárda francia versenyzője, Romain Grosjean mindkét tréningen szárnyalt, Kimi Räikkönen azonban sokat küszködött.

A 2007-es év legjobbja az első edzésen sokat panaszkodott az autó egyensúlyára, emiatt rengeteget változtattak annak beállításain.

„Az autó úgy tűnik, rendben van most, de még lehet jobb is” – mondta Räikkönen, aki az első edzésen csak tizenhetedik lett, a másodikon viszont előrelépett a nyolcadik helyre.

„Délelőtt elég sokat változtattunk, mert akkor nem tűnt olyan jónak, de mostanra sokat javult a helyzet, és holnapra is fejlődhetünk még. A pálya még elég csúszós, de folyamatosan javul, mint ahogy az autó is.”

Räikkönennel ellentétben csapattársa, Romain Grosjean egész nap elégedett volt autójával, ami tükröződik az eredményekben is: a francia az első gyakorláson negyedik lett, a másodikon pedig a két Red Bull mögött harmadik.

„Jól kezdtük a hétvégét” – mondta a Lotus versenyzője.

„Az autó jónak tűnik, sikerült fejlődnünk a nap folyamán. Még nehéz megfelelő tapadást találni, ami miatt érdekes a határokat feszegetni, de az autónk tempója a riválisokéhoz képest elég jónak tűnik.”

„Remélem, hogy holnap is jó napunk lesz majd, és ismét erős eredményt érhetünk el az időmérőn. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy harcoljunk a Red Bull-lal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!