Portugál Nagydíj

Lotus: Räikkönen olyan, mint egy vadállat

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Lotus: Räikkönen olyan, mint egy vadállat

Azonos bánásmódban részesülnek a Lotus versenyzői, a vezérkar pedig mindent megtesz azért, hogy Räikkönen és Grosjean zavartalanul összpontosíthasson munkájára – fogalmazott Eric Boullier csapatfőnök.Azonos bánásmódban részesülnek a Lotus F1-es csapatának versenyzői, a vezérkar pedig mindent megtesz azért, hogy Kimi Räikkönen és Romain Grosjean zavartalanul összpontosíthasson munkájára – fogalmazott a királykategória hivatalos weboldalának nyilatkozva Eric Boullier csapatfőnök.

A Lotus nagy reményekkel vágott neki az idei évnek, és bár a szezon első versenyein a jó tempó ellenére nem ért el kiemelkedő sikereket, Bahreinben megtalálta a helyes utat, és versenyzői dobogóra állhattak.

A csapat világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen aztán a múlt hétvégi, barcelonai versenyen is kiválóan szerepelt, hiszen Pastor Maldonado és Fernando Alonso mögött harmadikként futott be.

Eric Boullier nemrégiben elárulta, mindent megtesznek azért, hogy segítsék versenyzőik munkáját, Räikkönen esetében például megpróbálják minimálisra csökkenteni a versenyzésen kívüli kötelezettségeket.

„Mindent megteszünk azért, hogy kívül tartsuk a politikát, és megadjuk mindazt a versenyzőinknek, amire szükségük van. Tudjuk például, hogy Kimi nem rajong a PR-ért és a médiáért. Tehát miért zavarnánk őt ilyenekkel? Ezzel együtt persze meg kell találnunk egy bizonyos egyensúlyt az ő igényei, illetve a szponzorok elvárásai közt” – nyilatkozta Boullier.

„Kimi tisztában van azzal, hogy odafigyelünk az ütemtervére, és megpróbáljuk minimálisra csökkenteni a kötelezettségeit. Ő egy autóversenyző, és a győzelemért van itt, a többi pedig nem nagyon érdekli. Kimi olyan, mint egy vadállat: hagyni kell, hogy arra fusson, amerre akar. Nem mondjuk meg neki, mit csináljon, mert vérprofi. Azt szeretnénk, ha a pályán teljesítene, és természetesen ő is erre törekszik. Ha ez megvan, jöhetnek a kötelezettségek.”

A Lotus csapatfőnöke említést tett másik versenyzőjükről, Romain Grosjeanról is, aki 2009-ben már versenyezhetett a Forma-1-ben, akkor azonban még rendkívül fiatal és tapasztalatlan volt.

„Romain személyisége elég összetett. Egyik oldalról nagyon erős, másfelől viszont meglehetősen érzékeny” – magyarázta a csapatfőnök. Szóval e két véglet között meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. Amikor utoljára versenyzett az F1-ben, nagyon fiatal volt, és nem a megfelelő helyen volt a megfelelő időben, ráadásul megfelelő támogatást sem kapott. Most viszont minden adott számára, úgyhogy majd meglátjuk, mire lesz képes.”

Arra a kérdésre, hogy Kimi Räikkönennel, mint amolyan vezető személyiséggel próbálják-e betölteni a Robert Kubica után maradt űrt, Boullier így felelt: „Régen ez a csapat mindig szorgalmazta, hogy legyen egy karizmatikus versenyzője – egy határozott vezető. De ez egyértelműen megváltozott, ez már a múlté. Két gyors versenyzőt akarok, mert így juthatunk előre a konstruktőri versenyben. Szóval versenyzőink ugyanabban a státuszban vannak.”

„Tapasztalatának, karakterének és személyiségének köszönhetően nyilvánvalóan Kimi amolyan vezető alkat. De valójában nincs erről szó, bár talán több figyelmet kap. Romain pedig próbálja kialakítani a maga helyét a csapatban, és minden egyes hétvégén óriási tiszteletet kap a gárdától. Nem szabad elfelejteni, hogy Kimi azért letett valamit az asztalra 160 F1-es futama során, Romain pedig ezen a hétvégén esett túl 12. versenyén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!