Lotus: Szuper autónk van! - F1VILÁG.HU

Lotus: Szuper autónk van!

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Gérard Lopez meg van győződve arról, az enstone-i gárda rendkívül ütőképes lesz a 2014-es szezonban.


A Lotus Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Gérard Lopez meg van győződve arról, az enstone-i gárda rendkívül ütőképes lesz a 2014-es szezonban.

A brit-francia alakulat – mivel nem készült el időben új autójával – kihagyta az első előszezoni tesztet, később azonban kiderült, nem feltétlenül volt ez akkora baklövés, a Renault többi partnercsapata – köztük a címvédő Red Bull – ugyanis rendkívül sokat szenvedett az új motorok megbízhatóságával.

A Lotus E22-es versenygépe ma, Bahreinben debütált a nagyközönség előtt, Gérard Lopez, az istálló tulajdonosa pedig egyelőre nagyon elégedett – a kisebb nehézségek ellenére is.

„Én már korábban is megjósoltam, hogy nem sok mindent tanulhatunk az első teszten. Ha problémák vannak, a többiek elvégzik helyettünk a piszkos munkát. És pontosan így is lett. Szóval sok pénzt megspóroltunk magunknak azzal, hogy otthon maradtunk” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport című német szaklapnak nyilatkozva.

A Red Bull-lal ellentétben a hűtés nem jelent problémát a Lotusnál, a motorral azonban még vannak gondok – emiatt nem is a tervek szerint alakul a csapat mai tesztnapja Bahreinben.

„Van egy szoftveres problémánk. Ezért tettünk meg csak 7 kört délelőtt” – magyarázta Lopez.

„A hűtési koncepciónk teljesen más. A Renault többi partnercsapata is belőlünk dolgozik. Főmérnökünk most épp a Renault franciaországi főhadiszállásán munkálkodik.”

A szakember biztos benne, a Lotus versenyautója képes lesz arra, hogy az élmezőnyben harcoljon 2014-ben.

„Egy szuper autónk van. A fiúk persze nem hihetnek a szélcsatornában kapott értékeknek. De ha hasonló leszorítóerőnk lesz a pályán is, ez az autó pokolian fog menni!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!