Lotus: Túl fogjuk élni Räikkönen elvesztését - F1VILÁG.HU

Lotus: Túl fogjuk élni Räikkönen elvesztését

HIRDETÉS

Túllépett Kimi Räikkönen elvesztésén, és minden erejével a jövőre fókuszál a Lotus Forma-1-es csapata.


Túllépett Kimi Räikkönen elvesztésén, és minden erejével a jövőre fókuszál a Lotus Forma-1-es csapata.

Bár a szezonból még hét futam hátravan, már most tudni lehet, hogy az enstone-i gárda világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen jövőre korábbi csapatánál, a Ferrarinál folytatja pályafutását.

Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke elárulta, csalódottak, hogy a finn versenyző távozik tőlük, ám muszáj továbblépniük.

„Ilyen az élet a paddockban” – mondta Boullier az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva.

„Örülök, hogy két éve hazardíroztunk Kimivel, és aztán két évig élveztük a mézesheteket. Most továbbáll a Ferrarihoz. Ilyen az élet. A Lotus és Kimi kombinációja remekül működött népszerűség szempontjából, mint ahogy sportszakmailag is, a pályán.”

„Bizonyos tekintetben kiábrándító az ő távozása, de nem dől össze a világ. Ideje lapozni, és belekezdeni egy új fejezetbe.”

Räikkönen helyére a hírek szerint Nico Hülkenberg a legesélyesebb, de a csapat Felipe Massával, illetve több más versenyzővel is tárgyal.

„A lista elég hosszú. Vannak furcsa nevek is, meglepő csapatoktól. Való igaz, hogy az olyanok, mint [Felipe] Massa és [Nico] Hülkenberg a piacon vannak, tehát velük is tárgyalunk.”

„De a lista sokkal-sokkal hosszabb ennél.”

Hirdetés

Habár a Lotus financiális helyzete továbbra is bizonytalan, Boullier cáfolta, hogy a csapatnak olyan versenyzőre van szüksége, aki jelentős anyagi támogatással érkezik.

„Én azért vagyok itt, hogy nyerjünk, nem azért, hogy pénzt csináljunk. Csapatfőnökként ez az én kívánságom, de egy F1-es csapat számár a megfelelő stratégia az, ha azért választ ki egy adott versenyzőt, mert az illeszkedik az istálló sportmodelljébe, nem azért, mert szponzorokkal érkezik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!