Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Lowe szerint nincs baj a Mercedes felépítésével

Kiállt a Mercedes jelenlegi technikai szerkezete mellett a gárda nemrégiben szerződtetett új szakembere, Paddy Lowe.


Kiállt a Mercedes jelenlegi technikai szerkezete mellett a gárda nemrégiben szerződtetett új szakembere, Paddy Lowe.

A német istállónál olyan neves szakemberek dolgoznak együtt, mint Bob Bell, Aldo Costa, illetve Geoff Willis, sokan pedig megkérdőjelezik ezen triász hatékonyságát.

Paddy Lowe – aki a McLaren technikai igazgatója volt korábban, jelenleg pedig már a Mercedesnél tevékenykedik – azonban úgy érzi, pozitívak az első benyomásai az istállóról.

„Ha egyesek azt gondolják, túl sok technikai igazgató van a Mercedesnél, akkor csak annyit tudok hozzátenni, hogy talán nekik dolgoznak” – mondta Lowe.

„A Mercedes fantasztikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt 12 hónapban, szóval mi is a probléma ezzel? A másik pedig az, hogy nem olyan nehéz megoldani egy feladatot, ha ennyi ember dolgozik ugyanazon. Ebben a sportban mindig rengeteget kell dolgozni, ha sikeresek akarunk lenni.”

Lowe szerint ahhoz, hogy a Mercedes a legtöbbet hozhassa ki jelenlegi technikai gárdájából, fontos, hogy mindenkinek pontosan meghatározott szerepköre legyen.

A hírek szerint a neves szakembernek jó esélye van arra, hogy a jövőben Ross Brawnt váltsa a csapatfőnöki pozícióban – Lowe szerint azonban a Mercedes jelenleg remekül strukturált istálló, így nincs szükség változtatásra.

„Nincs szükség átszervezésekre. Azt gondolom, ez egy nagyszerű csapat. Fantasztikus fejlődésen mentek keresztül az elmúlt egy évben. 2009-ben [Brawn GP-ként] bajnok lett az istálló, és bár voltak speciális körülmények, nem lehet vb-címet nyerni, ha nincsenek erős alapok, amikre építeni lehet.”

„Azt mondják, jó versenyző és jó autó nélkül nem lehet futamot nyerni; de az ember bajnokságot sem nyerhet azáltal, hogy csodával határos módon előáll egy jó autóval. Mindennek a helyén kell lennie. És itt minden a helyén van.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS