Ma bejelentik az új szabályokat, a Ferrari nem akar halasztani - F1VILÁG.HU

Ma bejelentik az új szabályokat, a Ferrari nem akar halasztani

HIRDETÉS
Nem támogatja a Ferrari Forma-1-es csapata a Mercedes és a Red Bull azon törekvését, hogy halasszák el a 2021-re tervezett új szabályok bevezetését.
MEXICO CITY - OCTOBER 27: Charles Leclerc, Ferrari SF90 leading Sebastian Vettel, Ferrari SF90 at the start of the race during the 2019 Formula One Mexican Grand Prix at Autodromo Hermanos Rodriguez, on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)

Az említett két csapat képviselői még a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon fejezték ki aggályaikat: szerintük jobb lenne, ha az új regulákat csak 2022-ben vezetnék be, noha a költségvetési plafont 2021-től ők is támogatják.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke viszont a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva elárulta, ők nem támogatják a Mercedes és a Red Bull törekvéseit.

„Nem támogatjuk. Nincs semmi okunk arra, hogy elhalasszuk” – mondta a szakember.

„Lehet azzal érvelni, hogy megfelelőek-e ezek a szabályok. És hogy akarjuk-e. De ha már eldöntöttük, hogy ezek lesznek az új szabályok, be kell vállalni, ennyi.”

Binotto úgy véli, elmúltak azok az idők, amikor a csapatok kollektíven tudják befolyásolni az új regulákat, így most már a Motorsport Világtanácson a sor, hogy bevezessék azokat. Ettől függetlenül persze a Ferrari még mindig élhet vétójogával, ha úgy érzi, a szabályok nem a Forma-1 érdekeit szolgálják.

„A szabályok finomítása egy soha véget nem érő folyamat. Még a mostani szabályokon is változtatunk minden adandó alkalommal” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Sokat kell még fejlődni. Való igaz, hogy az új szabályok nagyon nyersek még. De a csapatok és az F1 vezetőségének együttműködésén múlik, hogy minden kétséget eloszlatunk-e. Meggyőződésem, hogy amit most publikálnak, azt a 2021-es idény előtt finomítjuk majd, vagy akár még később is.”

[su_service title=”Ilyenek lesznek az F1-es autók 2021-től” icon=”icon: film” size=”20″][Elite_video_player id=”13″][/su_service]

Nemcsak a Ferrari, a Williams sem támogatja az új szabályok 2022-re halasztását.

Hirdetés

„Ezek a szabályok nagyon későn jönnek ki. Egyszer már elhalasztottuk őket, még augusztusban. Készen kell lenniük” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes.

„Már két és fél éve beszélünk róluk. Abszolút készen kell lenniük, és véleményünk szerint a technikai szabályok készen is állnak már. Elégedettek vagyunk azzal, ahogy kinéznek. Nyilván pár finomításra még szükség lesz itt-ott, de ezeket akkor is meg lehet tenni, ha október 31-én publikáljuk őket.”

Az új szabályokat tehát várhatóan csütörtökön, azaz ma jelentik be, ezt a Forma-1 hivatalos közösségi oldalai már egy rövid videóval is előrevetítették.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!