Ma bejelentik az új szabályokat, a Ferrari nem akar halasztani

Nem támogatja a Ferrari Forma-1-es csapata a Mercedes és a Red Bull azon törekvését, hogy halasszák el a 2021-re tervezett új szabályok bevezetését.

Az említett két csapat képviselői még a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon fejezték ki aggályaikat: szerintük jobb lenne, ha az új regulákat csak 2022-ben vezetnék be, noha a költségvetési plafont 2021-től ők is támogatják.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke viszont a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva elárulta, ők nem támogatják a Mercedes és a Red Bull törekvéseit.

Hirdetés
 

„Nem támogatjuk. Nincs semmi okunk arra, hogy elhalasszuk” – mondta a szakember.

„Lehet azzal érvelni, hogy megfelelőek-e ezek a szabályok. És hogy akarjuk-e. De ha már eldöntöttük, hogy ezek lesznek az új szabályok, be kell vállalni, ennyi.”

Binotto úgy véli, elmúltak azok az idők, amikor a csapatok kollektíven tudják befolyásolni az új regulákat, így most már a Motorsport Világtanácson a sor, hogy bevezessék azokat. Ettől függetlenül persze a Ferrari még mindig élhet vétójogával, ha úgy érzi, a szabályok nem a Forma-1 érdekeit szolgálják.

„A szabályok finomítása egy soha véget nem érő folyamat. Még a mostani szabályokon is változtatunk minden adandó alkalommal” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Sokat kell még fejlődni. Való igaz, hogy az új szabályok nagyon nyersek még. De a csapatok és az F1 vezetőségének együttműködésén múlik, hogy minden kétséget eloszlatunk-e. Meggyőződésem, hogy amit most publikálnak, azt a 2021-es idény előtt finomítjuk majd, vagy akár még később is.”

[su_service title=”Ilyenek lesznek az F1-es autók 2021-től” icon=”icon: film” size=”20″][Elite_video_player id=”13″][/su_service]

Nemcsak a Ferrari, a Williams sem támogatja az új szabályok 2022-re halasztását.

„Ezek a szabályok nagyon későn jönnek ki. Egyszer már elhalasztottuk őket, még augusztusban. Készen kell lenniük” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes.

„Már két és fél éve beszélünk róluk. Abszolút készen kell lenniük, és véleményünk szerint a technikai szabályok készen is állnak már. Elégedettek vagyunk azzal, ahogy kinéznek. Nyilván pár finomításra még szükség lesz itt-ott, de ezeket akkor is meg lehet tenni, ha október 31-én publikáljuk őket.”

Az új szabályokat tehát várhatóan csütörtökön, azaz ma jelentik be, ezt a Forma-1 hivatalos közösségi oldalai már egy rövid videóval is előrevetítették.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!