Ma hallgatják meg Hornert, a jövője forog kockán - F1VILÁG.HU

Ma hallgatják meg Hornert, a jövője forog kockán

Várhatóan ma hallgatják meg a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Hornert az ellene felhozott zaklatási vádakkal kapcsolatban. A brit szakember tagad, ám nem kizárt, hogy mégis távoznia kell a csapatfőnöki székből.

Hétfőn bombaként robbant a hír, a Red Bull GmbH belső vizsgálatot indított a Forma-1-es istállót irányító brit szakember ellen, miután állítólagosan nem megfelelő viselkedést tanúsított női munkatársai felé. A Red Bull azt közölte, a vizsgálatot egy külső, független szakértő folytatja le, Hornert pedig várhatóan pénteken, azaz ma hallgatják meg az ügyben.

Az 50 esztendős szakember a De Telegraafnak adott rövid nyilatkozatában tagadta az ellene felhozott vádakat, lapértesülések szerint pedig azóta saját ügyvédeket fogadott fel, hogy védeni tudja álláspontját akkor, amikor meghallgatását tartják. Úgy tudni, Hornernek még az ügy kirobbanása előtt azt tanácsolták az osztrák vállalatnál, mondjon le a Forma-1-es istállónál betöltött csapatfőnöki posztjáról, a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki kitüntetését még tavaly novemberben átvevő szakember azonban ezt visszautasította.

Mindeközben a német sajtóban az a hír járja, az ügy mögött a Red Bullon belül zajló hatalmi harcok húzódhatnak meg, sőt, azt suttogják, Horner viszonya az elmúlt időszakban igencsak megromlott Max Verstappen édesapjával, Jos Verstappennel, így nem véletlen, hogy a botrány Hollandiában szivárgott ki. Az ügyben központi szerepe lehet Dr. Helmut Markónak, az energiaital-gyártó motorsport-tanácsadójának is — vele kapcsolatban Dietrich Mateschitz tulajdonos 2022-es halála óta többször elterjedt, hogy nem ápol túl jó viszonyt Hornerrel, és egyfajta hatalmi harc zajlik kettejük közt is a Red Bull F1-es csapatánál.

A Red Bull Racingnél Horner csapatfőnökként és vezérigazgatóként is tevékenykedik, így a vállalat részéről nincs senki, aki útilaput köthetne a talpára — a csapatot viszont a Red Bull GmbH tulajdonolja. Egyfelől ott van Mark Mateschitz, a néhai Dietrich Mateschitz fia, aki a Red Bull részvényeit 49 százalékban birtokolja, míg a maradék 51 százalék a thaiföldi milliárdos, Chalerm Yoovidhya tulajdonában van — papíron tehát neki lehet döntő szava az ügyben, ám úgy tudni, ő jó kapcsolatot ápol Hornerrel.

Azt nem tudni, hogy még ma döntés születhet-e Horner jövőjével kapcsolatban, noha a Red Bull a hét elején közleményében azt írta, szeretnék a lehető leghamarabb lefolytatni a belső vizsgálatot. Ez persze nem véletlen, hiszen jövő csütörtökön az osztrák F1-es istálló bemutatja 2024-es Forma-1-es versenyautóját, míg a világbajnoki évad március első hétvégéjén rajtol Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!