Ma is Pérez volt a leggyorsabb Bahreinben - F1VILÁG.HU

Ma is Pérez volt a leggyorsabb Bahreinben

Sergio Pérez elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok eheti tesztjének második napja Bahreinben. A Force India versenyzőjét néhány ezredes lemaradással Fernando Alonso követte, Ricciardo harmadik.


Sergio Pérez elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok eheti tesztjének második napja Bahreinben. A Force India versenyzőjét néhány ezredes lemaradással Fernando Alonso követte, Ricciardo harmadik.

A száguldó cirkusz mezőnye gőzerővel dolgozik azon, hogy a lehető legjobban felkészüljön az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra – néhányan kiválóan állnak, vannak azonban olyan csapatok, melyek továbbra is komoly problémákkal szembesülnek.

A Mercedes partnercsapatai ismét eredményes napot tudhatnak maguk mögött, Sergio Pérez például 105 kört tett meg a Force Indiával, ráadásul a nap legjobb idejével (1 perc 35,570 másodperc) az élen zárt.

Az indiai kiscsapat a mezőny nagy részéhez hasonlóan a délután nagy részét a hosszabb etapok teljesítésével töltötte.

A Ferrarinál ma Fernando Alonso volt szolgálatban, ő mindössze 64 ezredmásodperccel maradt el Pérez mai legjobbjától, és a mexikóihoz hasonlóan délelőtt futotta meg második pozíciót érő gyorskörét.

A spanyol versenyző délelőtt az F14 T kódjelű versenygép beállításain, illetve a gumik kiértékelésén dolgozott – főképp a lágy- és közepes keverékű abroncsokkal rótta a köröket.

Hirdetés

Délutánra aztán felkerült jó néhány új elem is az autóra, és a hosszabb etapok is felkerültek a napirendre.

A Red Bull versenygépével ma is Daniel Ricciardo dolgozott, ő a nap végén 1 perc 35,743 másodperces idejével beverekedte magát a legjobb három közé, ám még így is jelentősen kevesebb kört futott, mint riválisai: mindössze 66-ot.

Felipe Massa 104 kört tett meg az új Williamsszel, a grove-i gárda ma is aerodinamikai kiértékeléseket hajtott végre, valamint délután a versenyszimulációkkal, illetve az FW36-os versenygép beállításaival játszadozott. A cél: minél következetesebb köridőket futni a hosszabb etapokon.

Jenson Button lett az ötödik a McLarennel, a 2009-es év legjobbja azonban csupán 52-szer tudott körbemenni a szahíri versenypályán, egy műszaki hiba miatt ugyanis a nap nagy részét a garázsban volt kénytelen eltölteni.

Mindenképpen figyelemreméltó viszont Jules Bianchi és a Marussia mai eredménye: a francia pilóta hetedik lett 75 kör megtétele után, megelőzve például a mercedeses Lewis Hamiltont, akit ma több műszaki hiba is hátráltatott.

Délelőtt megállt alatta a W05-ös a versenypályán, délután pedig egy váltóhiba miatt idő előtt kénytelen volt befejezni a körözést.

A brit mögött Jean-Eric Vergne nyolcadik lett, míg a kilencedik pozícióban Esteban Gutiérrez zárt. A Saubernél délelőtt különféle aerodinamikai komponenseket teszteltek, illetve a rövidebb etapokkal voltak elfoglalva, délután pedig jöhettek a hosszabb stintek, illetve a bokszutcai gyakorlatok.

Nem lehet elégedett mai szereplésével sem a Lotus: az enstone-i gárda versenyzője, Pastor Maldonado csak 31 kört tett meg, és zárt az utolsó előtti pozícióban, miután az E22-es versenygép lángra kapott délután.

A Caterhamnél is a tűz okozott ma problémákat: Maruc Ericsson alatt az utolsó órában állt meg az autó, ezzel negyedszer is elő kellett venni a piros zászlókat Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!