Maga alatt vágja a fát a Red Bull

Bár ezzel riválisainak kedvez, a Red Bull Racing jobban tenné, ha magába szállna, hogy ne okozzon még több problémát saját magának, tanácsolja ellenfelének a Mercedes GP ügyvezetője, Nick Fry.


Bár ezzel riválisainak kedvez, a Red Bull Racing jobban tenné, ha magába szállna, hogy ne okozzon még több problémát saját magának, tanácsolja ellenfelének a Mercedes GP ügyvezetője, Nick Fry.

Úgy tűnik, egyre nagyobb a káosz az energiaital-gyárosoknál, hiszen az elmúlt egy hónapban többször is azt kellett a vezetőségnek bizonygatnia, hogy nem alkalmaz csapaton belüli sorrendet, amit elég nehéz elhinni a történtek ismeretében.

Minden a májusi Török Nagydíjon kezdődött, mikor Sebastian Vettel és Mark Webber az élen haladva összeütközött, majd az ausztrál megkapta csapattársa levetett vázát, a hétvégén pedig elvették új első szárnyát, hogy azt márkatársának adhassák.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner természetesen megerősítette, hogy le fog ülni Webberrel, hogy tisztázzák a félreértéseket, és mindenkit megnyugtatott, hogy koránt sincs olyan nagy baj, mint az kívülről látszik.

Fry azonban nagyon jól tudja, mi játszódhat le a színfalak mögött, hiszen a tavalyi évben ő is hasonló helyzetben találta magát, mikor sokan azzal vádolták meg csapatát, hogy Jenson Buttont részesíti előnyben Rubens Barrichellóval szemben.

„Egyrészről szimpatizálok a Red Bullal, másrészről pedig azt tanácsolom nekik, hogy fejezzék be saját maguk lábon lövését” – mondta a brit szakember az Autosportnak.

„Kívülről figyelve az eseményeket, úgy tűnik, hogy a Red Bull sokkal több problémát okoz magának, mint kéne. Egyértelműen nekik van a leggyorsabb autójuk, ezért jócskán a többi csapat előtt kellene lenniük a versenyben, de nincsenek ott.”

„Szóval azt javaslom, hogy nézzenek magukba, és próbálják megoldani a problémáikat. Saját magukat verik meg, ami megnyugtató a többiek számára, de nem kellene ennek így lennie.”

Annak ellenére, hogy eddig mindenkinél több győzelmet (szám szerint ötöt) aratott az idei évben, a Red Bull Racing csak a második helyen áll a konstruktőrök versenyében, és Fry figyelmeztetett, hogy ha nem oldják meg a belső gondokat, a McLaren kezére játsszák a végső győzelmet.

„Nem tudom, mi folyik a csapaton belül, de az egyértelmű, hogy mindent meg kell beszélniük a versenyzőkkel, a mérnökökkel, és a vezetőséggel. Meg kell tanulniuk, miként kezeljék az ilyen eseteket, ha meg akarják verni a McLarent” – folytatta.

„Egyértelmű, hogy a McLaren jelenti számukra a legnagyobb veszélyt. Egy hihetetlenül jól szervezett csapat, amely számtalan bajnoki címet szerzett már a múltban. Szóval nem lesz egyszerű megverni őket.”

„A Red Bullnak össze kell kapnia magát, mert az autója teljesítménye alapján jócskán a többiek előtt kellene lennie a bajnokságban.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS